Vegueria del Penedès

MÚSICA CONFINADA

Grooves Penedès, el festival de la ‘black music’ arrenca amb onze grups musicals


Bàrbara Scuderi El Vendrell

08-05-2020 21:37

Diferents formacions musicals s’uneixen per crear una nova plataforma amb dos nexes en comú: la música negra i un origen penedesenc

Grooves Penedès, el festival de la ‘black music’ arrenca amb onze grups musicals. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El primer Grooves Penedès Fest se celebra demà dissabte durant tot el dia (en torn de matí i de tarda) a través de les xarxes socials. Onze formacions musicals, totes elles influenciades o fusionades amb la black music i des de diferents poblacions de l’Alt i el Baix Penedès.

Hi participen formacions de soul, hip hop, funk i fusión d’arrels musicals afroamericanes. La iniciativa va néixer des del confinament per part dels propis artistes dels diferents grups que participen, tant de la plataforma com del primer festival. Grups i músics que comparteixen gènere i territori i que davant el tancament d’escenaris i l’aturada cultural van engegar un primer projecte solidari, unint-se per a la creació d’un vídeo musical per als hospitals del Vendrell i Tarragona, i que a poc a poc es consolida com a una plataforma activa.

L’objectiu és difondre la seva música. “Molts ens hem trobat amb el disc per estrenar en viu, l’agenda de concerts ajornada o cancel·lada”.
El Festival es podria dir que tindrà onze escenaris i un backstage obert a tothom.

Des del perfil @grooves.penedes, un backstage obert al públic, s’anirà presentant tot el programa i convidant als diferents escenaris: els perfils de cada un dels artistes participants.

A més dels directes es penjaran videoclips dels grups (estrena del nou treball d’ET-Co*, per exemple) i d’altres artistes que han optat per un enregistrament previ l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP, que serà igualment inèdit. També hi haurà un debat amb membres de) i la intervenció del vendrellenc Xavier Quesada, autor del llibre Sons de garatge, un recull de les formacions de Rock del Vendrell de les darreres sis dècades.

Música i xerrades per revitalitzar un sector forçat a abandonar les gires, però que no s’atura ni davant les adversitats.

El programa complet del Grooves Penedès Fest compta amb Reevan Trupin, Escarteen Sisters, Zim& The Zums, Et-Co*, Juanan Campos (Kyryous link, Jazzul, Sonic Brother, La Cafetera Roja, Nerea Bassart Trio, Noelia Molino i Cherwin Williams. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.