Vegueria del Penedès

POLÍTICA MUNICIPAL

Comunicat davant l'absolució de l'exalcalde socialista Josep Antoni Blanco


Federació Alt Penedès-Garraf PSC Sant Pere de Ribes

11-06-2020 9:05

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Davant la notícia de l’absolució de l’exalcalde socialista de Sant Pere de Ribes i també ex-membre de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, Josep Antoni Blanco, després d’un llarg procés judicial basat en les acusacions d’Unitat Municipal 9-CUP, la comissió executiva de la federació socialista Alt Penedès-Garraf manifesta el següent:

1. La maniobra de judicialització política duta a terme per la CUP a nivell municipal amb l’objectiu clar d’intentar desbancar el govern socialista del moment a Sant Pere de Ribes encapçalat per Josep Antoni Blanco ha quedat desacreditada amb la sentència d’aquest procés judicial.

2. No obstant això, el llarg procés judicial de més de 8 anys, basat en acusacions continuades per part d’UM9-CUP que en moltes ocasions no han ni preservat la presumpció d’innocència (tant per la via judicial com de l’opinió pública) han causat un perjudici polític i personal injust per al company Josep Antoni Blanco. Des de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, li mostrem el suport i reconeixement per la seva tasca honesta i de compromís polític, institucional i social, juntament amb els seus companys i companyes.

3. Totes les decisions han de tenir conseqüències. Per dignitat i respecte, és ara la CUP la que hauria d’assumir la responsabilitat del perjudici causat i de les falses acusacions. UM9-CUP va intentar aconseguir per la drecera judicial el que no va poder ni ha pogut aconseguir democràticament al municipi, i ho ha fet a costa de l’atac a l’honor i al compromís de companys i companyes socialistes al municipi. Davant dels processos judicials, és el compromís amb l’ètica política i social el que porta a prendre decisions personals i per part de les institucions i dels partits polítics. Però les sentències absolutòries han de servir també per a dos objectius: el primer, restituir l’honor i la dignitat de persones com Josep Antoni Blanco . El segon, l’assumpció de responsabilitats per part dels qui han acusat injustament amb finalitats polítiques.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.