Vegueria del Penedès

SOROLLS

Queixes dels veïns de Mar, Ribes Roges i la Plaça de la Sardana pel "pas inusual de més trens de mercaderies"


Redacció Vilanova i la Geltrú

31-07-2020 8:48

Les associacions de veïns denuncien que el soroll és insoportable a les nits, la velocitat excessiva i que des de fa un any no hi ha barrera acústica perquè va quedar destruïda per l'esclafit de l'estiu passat

Queixes dels veïns de Mar, Ribes Roges i la Plaça de la Sardana pel "pas inusual de més trens de mercaderies". AV Ribes Roges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les associacions de veïns dels barris de Mar, Ribes Roges, Plaça de la Sardana i La Geltrú han fet arribat una queixa formal a Adif, a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel soroll que genera el pas de trens nit i dia: "és una problemàtica que portem molts anys denunciant i que aquest estiu, ja s'ha fet insoportable. Són problemes de seguretat, soroll i salut", denuncien els veïns.

En una carta que han dirigit a les tres institucions, alerten que des del 20 de juliol, aproximadament, els veïnats al voltant de les vies, estan patint una circulació de trens inusual en ambdues direccions: "estem veient que aquests trens són majoritàriament de transport de mercaderies, circulen a unes velocitats excessives, al seu pas per la ciutat fan molt soroll, sobretot de nit, provocant malestar i insomni al veïnat".

A més, els veïns es queixen l'esclafit de l'estiu passat va destruir la pineda que feia de barrera sònica al costat de la via i posen de manifest una nova realitat: "durant tot l'any molta gent travessa la via per llocs indeguts, i més encara a l'estiu, per anar a la platja. És un lloc molt freqüentat per grups d’adolescents i en moltes ocasions posen obstacles a la via i pinten les senyals".

En aquest sentit, les associacions de veïns demanen una intervenció urgent: "cal que es comuniqui a la població de Vilanova i la Geltrú quin és el termini d'aquesta situació anormal i les condicions i motius pels quals es produeix aquesta situació i que es prenguin mesures correctores del soroll com per exemple tanques acústiques i replantar xiprers al llarg de tota la via al seu pas per la ciutat. Aquestes mesures no només a minoraran el malestar que produeix aquesta situació anormal actual sinó que ho farà també a llarg termini, un cop aquesta situació se superi". Els veïns consideren urgent la intervenció a les vies: "els nivells de soroll actuals són molt superiors als permesos, però també serà, en un futur proper, una inversió en el benestar de la població de Vilanova i la Geltrú. Aquestes mesures haurien d'anar fins a la Rambla de la Pau sector muntanya".

Les entitats veïnals demanen que es prohibeixi el pas de les persones, amb barreres que ho impedeixin, i que tal i com ja va demanar l'AV Baix a Mar, que es faciliti el pas en el punt del camí que enllaça el camí de Sant Gervasi amb la ronda de la Mar Mediterrània, amb les mesures pertinents. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.