DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

DOL A VILANOVA

Mor l'històric pescador vilanoví Siscu Nogueron, referent de la cuina marinera


Redacció Vilanova i la Geltrú

08-10-2020 17:49

Conegut popularment com a l’Orellut, va mantenir viva la memòria dels ranxos mariners i la defensa del peix senzill

Mor l'històric pescador vilanoví Siscu Nogueron, referent de la cuina marinera. EIX

El pescador vilanoví Francesc Noguerón ha mort als 80 anys i amb ell la memòria marinera de Vilanova i la Geltrú es queda orfe. Noguerón era un referent de la cuina marinera i una institució de la gastronomia vilanovina. Més conegut com a Siscu, i també com a l’Orellut, va mantenir viva la memòria dels ranxos mariners i la defensa del peix senzill.

El novembre passat, l'Associació de Periodistes del Garra va reconéixer la seva tasca de divulgació dels ranxos mariners: "En Siscu va començar a treballar de pescador als 12 anys, als 17 va ser patró, i als 20 va comprar la seva primera barca. En alta mar ja cuinava les receptes marineres dels seus avantpassats que després ha anat difonent en terra ferma, tant comunicativament com gustativament. La seva tasca divulgadora ha contribuït de manera important a mantenir, introduir i reintroduir els plats dels pescadors a les llars i els restaurants de Vilanova i el Garraf".

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.