Vegueria del Penedès

TERRAMAR

Acaba la primera fase de l’habilitació del carril bici al passeig Marítim de Sitges


Redacció Sitges

28-10-2020 12:22

Les obres d’habilitació de la resta del carril bici, fins l’avinguda Sofia, començaran a principis del 2021

Acaba la primera fase de l’habilitació del carril bici al passeig Marítim de Sitges. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les obres del primer tram del carril bici que l’Ajuntament ha habilitat al passeig Marítim finalitzen demà dijous. Els treballs formen part del projecte de creació d’un carril bici que recorrerà tot el passeig Marítim de Sitges i que enllaçarà amb les principals vies ciclistes de la via amb la finalitat que serveixi de connexió entre els barris del municipi, les zones escolars i el centre de la vila.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio, han visitat aquest matí les obres d’aquest primer tram del carril bici. Aurora Carbonell ha destacat “l’aposta que s’està fent des de l’Ajuntament per fer possible una mobilitat segura i sostenible que tingui com a centre la bicicleta i que, a través de carrils bici, connecti els diferents barris i urbanitzacions de la vila amb el centre de Sitges”. L’Alcaldessa ha afegit que “estem treballant en la connexió dels carrils bici actuals i en la creació de nous per crear una xarxa que possibiliti a la ciutadania realitzar els seus trasllats quotidians”. Aurora Carbonell ha remarcat, tanmateix, que “posem el focus, especialment, en les vies escolars, que tenen un important valor educatiu per a les generacions futures i que, a més, suposen un volum important de viatges diaris”.  

El regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio, ha explicat que la finalització d’aquest primer tram de carril bici  al passeig Marítim “suposa el primer pas per aconseguir una façana marítima sostenible i amable, que permeti el gaudi dels vianants i una mobilitat respectuosa, un passeig marítim amb menys cotxes i més segur”.

Les obres, que van començar el passat 30 de setembre, han consistit en l’habilitació de nous passos de vianants a la zona del Terramar i en el pintat, senyalització i protecció del carril bici des del carrer Dr. Fleming fins al carrer Francesc Armengol. A més, s’han reubicat 70 places d’aparcament de motos i els aparcaments per a persones amb discapacitat en els carrers perpendiculars al passeig.


La finalització de les obres suposarà també l’obertura a la circulació als vehicles en els dos sentits de la marxa al llarg de tot el passeig Marítim.

L'aparcament regulat es portarà als carrers adjacents en forma de zona blava i verda amb prioritat pels residents.

Per garantir la seguretat de vianants, l’Ajuntament recorda que en el tram en què encara no s’ha habilitat el carril bici definitiu, els ciclistes han de circular per la calçada i no pel passeig, que està destinat únicament als vianants.


Característiques tècniques

El carril bici del passeig està dins els marges d'amplada que estableix el reglament. Té una amplada d’entre 2 i 2,15 metres segons el tram, tal com recomana el Manual per al disseny de vies ciclistes de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat seguint les directrius nacionals de mobilitat aprovades pel Govern de la Generalitat, i disposa de dos carrils, un d’anada i un de tornada.

 

Segona i tercera fase dels treballs del carril bici

Està previst que les obres de la segona fase d’habilitació del carril bici del passeig comencin a principis del 2021. Els treballs consistiran en l’actualització dels passos de vianants des del carrer Francesc Armengol i fins l’avinguda Sofia i en el pintat, senyalització i protecció del carril bici restant.

La creació del carril bici del passeig Marítim forma part del Pla de Mobilitat que està actualitzant l’Ajuntament. El Pla preveu, tanmateix, una tercera fase d’aquests treballs, que se centrarà en la connexió del carril bici de la façana marítima amb el de l’avinguda Vilanova i la zona escolar de Can Pei.

Paral·lelament, les obres d’habilitació d’un carril bici a la zona de la Bòbila, concretament entre els carrers Baix Fondat i Madriguera, avancen segons el calendari establert. Les obres suposaran l’eliminació de l’actual vorera, que s’està substituint per la plataforma del carril bici i una nova vorera que s’ampliarà fins a dos metres per millorar les condicions de pas dels vianants. La nova vorera incorporarà escocells per ubicar la totalitat dels arbres que hi ha en aquesta àrea. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.