Vegueria del Penedès

RECOLLIDA SELECTIVA

Més d'un centenar de recollides concertades de voluminosos a Vilanova la primera setmana del nou servei


Redacció Vilanova i la Geltrú

01-12-2020 11:34

L'Ajuntament ha obert 19 expedients sancionadors des del funcionament del nou sistema per endimaris i poda

Més d'un centenar de recollides concertades de voluminosos a Vilanova la primera setmana del nou servei. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El nou servei de recollida de voluminosos ha fet més d'un centenar de retirades de trastos vells la primera setmana de funcionament. Durant aquests primers dies s'han obert 19 expedients sancionadors per abocaments no permesos al carrer.

La setmana passada va començar a funcionar la recollida concertada a través del telèfon 900 102 630. L'objectiu d'aquest nou sistema és evitar l'abandonament d'endimaris al voltant de les àrees de contenidors, que provoquen problemes d'accessibilitat, salubritat i molèsties al veïnat.

Amb la posada en marxa de la recollida concertada també s'ha reforçat el servei d'inspecció per sancionar els abocaments incontrolats.

Cal recordar que llençar als contenidors elements com oli, pintures, fluorescents o uralita, per exemple, és una infracció molt greu i pot ser sancionada amb una multa de fins a 3.000 euros. En el cas de la uralita, el seu abandonament constitueix un delicte ambiental sancionable penalment.

Són infraccions greus, amb una multa que pot arribar fins als 600 euros, deixar mobles, electrodomèstics o restes d'obres al costat dels contenidors o al carrer.

Deixar bosses de brossa en una paperera, deixar escombraries fora dels contenidors o dipositar brossa en el contenidor que no correspon pot suposar una sanció lleu, de fins a 300 euros.

A banda de la recollida concertada per telèfon per voluminosos i restes de poda, també hi ha la possibilitat de concertar la recollida per correu electrònic (vngnet@sacyr.com) i de portar els residus al Punt Net (a la ronda d'Europa 12, de dilluns a dissabte, de 10 a 19 hores).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.