PUBLICITAT
NOTA DE PREMSA
22-06-2004 11:16
Les coques farcides contenen ingredients que suposen un medi òptim per a la supervivència i multiplicació dels bacteris que hi hagin pogut arribar si no shan seguit unes bones pràctiques de manipulació. Amb larribada del període estival, lincrement de les temperatures afavoreix la proliferació daquests bacteris. Si es tenen en compte les normes bàsiques dhigiene, sen podrà evitar la contaminació i el creixement.
El serveis dinspecció del Departament de Salut han intensificat la vigilància en els establiments elaboradors i sha demanat la collaboració dels diferents gremis pastissers i flequers - per recordar als elaboradors que cal extremar la higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.
Les persones consumidores també poden contribuir a lhora dassegurar que el producte adquirit arribi en bones condicions a la taula. En el moment de comprar les coques, shan de mantenir en fred aquelles coques que continguin crema o nata i cal seleccionar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del seu consum. En conseqüència, si sha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred del producte és millor comprar coques que es puguin conservar a temperatura ambient.
En aquesta línia el Departament té publicat el tríptic Higiene als obradors de pastisseria en el qual es recullen les normes bàsiques dhigiene.
Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament de Salut:
http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/aliments/doc5103.html
http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/pdf/fuhigiene1.pdf
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT