Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Detingudes tretze persones relacionades amb els desordres públics del 30 d'octubre a Barcelona


Redacció Vilanova i la Geltrú

17-12-2020 14:26

Les detencions es van fer dimarts en un dispositiu que es va dur a terme durant el matí a Barcelona, Sitges, Vilanova, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cervelló i Sant Joan Despí

Aldarulls, enfrontaments i càrregues entre contraris a les restriccions per la covid-19 i els Mossos a Barcelona. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos d’Esquadra han detingut tretze  persones, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat als agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. Tres persones més han quedat investigades per aquests fets i dues més tenen ordres de recerca i detenció.

Les detencions, que van tenir lloc dimarts passat 15 de desembre en un dispositiu que es va dur a terme durant el matí, es van realitzar sis a Barcelona, dos a Sitges, i la resta a Vilanova, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cervelló i Sant Joan Despí.

Els fets investigats es van produir en el decurs d’una concentració que es va celebrar el 30 d’octubre passat, a les 18:00 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Es va convocar com a protesta per les mesures decretades pel Govern de la Generalitat per fer front a la crisi sanitària de la Covid19. Aquestes mesures  suposaven el tancament d’activitats relacionades amb la restauració i l’oci nocturn.

Els desordres públics es van iniciar a la mateixa plaça, i posteriorment, els aldarulls es van traslladar als carrers propers del centre de la ciutat. Els desordres van consistir en llançaments d’objectes contundents i en agressions violentes contra la línia policial, danys al mobiliari urbà, incendis de contenidors, trencaments de les llums de Nadal i pillatge en alguns establiments comercials.

Els greus aldarulls van acabar aquell dia amb un balanç de 15 detinguts, un total de 19 efectius policials van resultar ferits i una desena de vehicles policials van ser danyats com a conseqüència  dels cops i llançaments d’objectes contundents per part d’alguns dels concentrats. La investigació policial que es va obrir el mateix dia dels incidents i que s’ha allargat durant diverses setmanes ha comportat ara la detenció aquest dimarts passat de 13 persones i la imputació de tres persones més relacionades amb aquests incidents. Fins ara, doncs, s’han detingut un total de 28 persones relacionades amb els greus incidents, tres més han quedat investigades i dues tenen ordres de recerca i detenció.

Violència coordinada i planificada

L’estudi de les imatges dels fets i els testimonis dels agents participants en el dispositiu policial del 30 d’octubre ha permès identificar, d’entre els participants a la mobilització, aquest grup de persones vinculades a aquest col·lectiu radical, els quals van actuar de manera coordinada i concertada per atacar amb violència els efectius policials d’ordre públic que hi havia al lloc.

10 dels detinguts han passat avui a disposició judicial La investigació  continua oberta ja que s’estan fent gestions per localitzar altres persones que formen part del grup dels investigats que va actuar contra els efectius policials.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.