Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

El govern de Vilanova situa en el 90% el grau d'execució del Pla de Xoc pel coronavirus


Redacció Vilanova i la Geltrú

28-12-2020 15:42

L'Ajuntament prepara un pla de Reactivació Econòmica i Social pel 2021

El govern de Vilanova situa en el 90% el grau d'execució del Pla de Xoc pel coronavirus. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El govern de Vilanova i la Geltrú ha fet balanç del Pla de Xoc Econòmic i Social que es va posar en marxa per pal·liar els efectes de la Pandèmia a la ciutat. El 90% de les accions previstes s'han dut a terme i ara l'Ajuntament preveu donar-li continuïtat amb la creació d'un Pla de Reactivació Econòmica i Social l'any 2021.

Des del mes de març, VNG ha incrementat els recursos per l'acció social, per l'Economat, els plans d'habitatge i ha augmentat el parc de pisos municipal. També s'han posat en marxa mesures de suport a l'activitat econòmica i altres actuacions de suport a les persones i al teixit social i cultural. L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, recorda que el Coronavirus "ens va obligar a modificar totes les accions previstes i ens vam centrar a donar resposta des de tots els àmbits per minimitzar els efectes d'aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Vam haver de fer modificacions pressupostàries dotant-nos de més recursos i dissenyar tot un Pla de xoc amb accions a curt termini. Més de 3 milions d'euros de recursos municipals que han ajudat per donar resposta a les necessitats socials, dotar-nos de plans de dinamització econòmica i duent a terme bonificacions i subvencions per a famílies i empreses".

Aquestes accions que s'han dut a terme al llarg d'aquest any tindran continuïtat el 2021 amb un Pla de Reactivació Econòmica i Social (PRES). La proposta es dissenyarà amb la participació dels diferents agents econòmics, socials i polítics de la ciutat. Olga Arnau explica que es duran a terme reunions "per poder fer aquest nou pla, actualitzat, perquè sigui un pacte per la ciutat que és molt necessari per poder tirar endavant i veure cap a on dediquem les polítiques". Olga Arnau valora "molt favorablement tota la feina desenvolupada i creiem que ara hem d'anar un pas més enllà dotant-nos d'un Pla amb una mirada més llarga que ens ajudi, no només a donar resposta social sinó també a reactivar la nostra economia, ser més competitius i incrementar l'ocupació a la nostra comarca".

 

El Pla de Xoc, mesures socials i econòmiques

El mes de març d'aquest any, amb el confinament a conseqüència del Coronavirus, Vilanova i la Geltrú va respondre amb mesures com la creació d'una plataforma de formació en línia, l'ampliació de l'oferta formativa telemàtica i el repartiment de kits de connectivitat. En l'àmbit cultural es van fer accions per protegir totes les empreses i professionals del sector.

Es va posar en marxa el seguiment de la gent gran via telefònica per tractar el tema de la solitud i s'han fet campanyes de sensibilització sobre la salut. Entre les accions de suport a les persones afectades per la Covid-19 destaca la coordinació de 400 voluntaris i voluntàries. L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, agraeix la tasca de persones, entitats i empreses, "van sortir més de 400 voluntaris, va ser una gran tasca que va anar molt bé en la primera onada. Cal donar les gràcies a totes les entitats que es van involucrar i evidentment als 400 voluntaris. Vilanova quan se la crida respon".

En l'adaptació als protocols de la Covid-19 destacar el mercadal dels dissabtes que ha quedat repartit en dues zones: al voltant del Mercat del Centre i al parc de Baix-a-Mar. Moltes activitats s'han reconvertit al format virtual com la Fira de Novembre, i s'han creat circuits presencials per les botigues per promocionar el comerç local així com campanyes de promoció i difusió dels establiments comercials de la ciutat per promoure el consum, la seva venda en línia i el servei a domicili.

Per tal d'ajudar a empreses, negocis i professionals, s'han establert subvencions per les empreses que han vist disminuir la seva activitat a causa de la Covid-19. Pel sector de l'hoteleria específicament s'ha establert un ajut del 50% de l'IBI. En l'àmbit tributari també s'han establert bonificacions en les taxes per les activitats comercials, s'han modificat i allargat els terminis per als pagaments, s'han ampliat els estàndards per accedir a subvencions.

Totes aquestes mesures tindran continuïtat o evolució en el nou Pla de Reactivació Econòmica i Social. El govern ja ha avançat a l'oposició que durant els dos primers mesos de l'any 2021 es duran a terme diferents reunions amb els grups municipals del consistori, els agents econòmics i socials de la ciutat per fer un pacte de ciutat davant la necessitat de la reactivació econòmica.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.