Vegueria del Penedès

PAISATGE URBÀ

Carrers buits


Pau Cañas Figueras Vilanova i la Geltrú

27-01-2021 16:18

Avui he sortit al carrer amb els primers raigs de sol, amb el fred que se’m enganxava als ossos, he recorregut els carrers de la meva ciutat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Silenci, el silenci era present per tot arreu, però com aquella flor que surt enmig del mur, hi havien unes quantes persones que seguien amb la rutina de sempre. Aquestes són les restes d’una forma de vida que ens fa recordar amb els carrers a a vessar, amb els carrers plens de xivarri, de passejades amb els gossos, de les corredisses dels infants.

Els carrers buits, aquest matí, m’han traslladat als dies de carnaval on predomina el bullici de persones disfressades i despreocupades. Pensant en el carnaval he saltat a la Festa Major, i passant per la plaça de la vila m’ha vingut el record de l’olor d’àlfabrega, del so de les gralles i fins i tot l’olor del vermut de la diada castellera.

Però de sobte m’envaeix una ciutat buida, una ciutat que es desperta amb els records de milers de persones, que aviat tornaran a desbordar els carrers.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.