Vegueria del Penedès

VEGUERIA PENEDÈS

L’era Regull, una oportunitat perduda


Jordi Medina Vilanova i la Geltrú

30-01-2021 12:48

Vam celebrar molt la denominació del primer delegat del govern al Penedès però, amb el temps hem hagut de lamentar la manca de projecte, la manca de lideratge i la manca de voluntat del mateix per tirar endavant aquest gran projecte

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Durant molt de temps hem lluitat perquè el Penedès sigui reconegut com a tal. A través de moltes campanyes de diferents plataformes hem anat conscienciant la gent i els diferents pobles i ciutats de la necessitat d’estructurar-nos i de cohesionar-nos com a territori per tenir més serveis i apostar per una proximitat de l’administració catalana a les nostres comarques. Després de molt treball i de moltes reunions vam aconseguir aprovar el Penedès com a àmbit territorial i, posteriorment, com a vegueria. I per primer cop hem tingut un delegat que tenia l’oportunitat de desplegar la vegueria del Penedès però, ha brillat per la seva absència.

Vam celebrar molt la denominació del primer delegat del govern al Penedès però, amb el temps hem hagut de lamentar la manca de projecte, la manca de lideratge i la manca de voluntat del mateix per tirar endavant aquest gran projecte. Avui podem perfectament afirmar que l’era Regull ha estat una oportunitat perduda pel Penedès. Necessitem un delegat territorial que es cregui el territori en la seva globalitat, que representi el govern de la Generalitat al Penedès i, alhora, que defensi els interessos del Penedès al govern de la Generalitat de Catalunya. Ser delegat territorial no és només anar a reunions sinó també escoltar el territori i exigir al govern el desplegament de l’àmbit territorial.

Per part del Sr. Pere Regull només hem vist titulars que no s’han materialitzat i hem sentit que tota la culpa és de l’altre. Hem sentit dir-li que no el convocaven a reunions i que no es duien a terme les delegacions de les conselleries perquè no hi havia diners. A dia d’avui, s’evidencia que el desplegament de l’àmbit territorial no s’ha fet perquè ell no se l’ha cregut. El delegat territorial actual no ha demanat cap reunió específica amb el govern de la Generalitat per tractar monogràficament el desplegament de les diferents conselleries al territori. L’únic que va fer és repartir-se informalment quatre delegacions de conselleries entre les alcaldies de l’anterior mandat -quelcom que tampoc s’ha acabat materialitzant-.

Necessitem una nova persona que encapçali aquesta delegació territorial amb lideratge, convicció i fermesa. Algú que tingui una agenda periòdica de trobades a les quatre comarques, a banda de les reunions amb el govern de la Generalitat. Necessitem algú que es preocupi pels problemes del territori: la manca d’infraestructures, el tancament de grans empreses, els alts índex d’atur i la necessitat de dotar el territori de més serveis per millorar el benestar de la nostra gent. M’hagués agradat que el Sr. Regull hagués tingut un projecte compartit amb les quatre comarques i que l’hagués liderat i defensat juntament amb la resta del territori.

A l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf tenim edificis de la Generalitat que podrien acollir perfectament delegacions de conselleries -com són l’INCAVI i Ports de la Generalitat que depenen de la Conselleria d’Agricultura i la de Territori respectivament-. Les noves tecnologies permeten treballar de forma remota i en contacte permanent dins la mateixa administració, això vol dir que personal tècnic actual de les diferents conselleries ja podria desenvolupar les diferents delegacions de les conselleries al Penedès. El desplegament no és una qüestió de diners sinó de projectes que es defensen. Això, amb el Sr. Regull no ho hem tingut.  

Aquestes eleccions catalanes també són importants pel Penedès, per poder deixar enrere l’oportunitat perduda de l’era Regull i obrir una nova etapa de posicionament, fermesa i desplegament del Penedès. Cal una veu forta al Penedès i un nou lideratge per assegurar que la propera legislatura sigui la del desplegament. En Pere Aragonès ja va anunciar que enguany es començaria pel desplegament de les conselleries d’Agricultura i Educació. Posteriorment, caldrà pactar amb les quatre comarques el desplegament de la resta de conselleries amb l’objectiu que cohesioni el territori per dotar-lo d’oportunitats i que apropi els serveis a la nostra gent de manera raonada i útil.

Passem pàgina d’aquesta oportunitat perduda i comencem a treballar en la nova etapa que aviat iniciarem. Reivindiquem el Penedès arreu dels pobles i ciutats de les quatre comarques, reivindiquem-lo com a identitat comuna però, també, com a territori singular que necessita dotar-se d’equipaments i serveis per poder ser més competitiu i que necessita dotar-se d’uns millors serveis públics per garantir una major qualitat de vida de la nostra gent. El Penedès necessita reivindicar-se per protegir el nostre entorn i el nostre paisatge, per donar resposta a les preocupacions que ens afecten i per representar el que som i el que volem davant del futur govern de la Generalitat de Catalunya i de tot el país. Som-hi!

 

Jordi Medina Alsina

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.