DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Escalivada


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

31-01-2021 10:03

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Escalivada. EIX

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us oferim Escalivada

Un plat senzill amb molta història a la cuina catalana, que pot servir com entremès i/o guarnició de carns. Tanmateix queda molt bé acompanyant un saborós peix com unes delicioses coques.

Ingredients

⚡pebrot vermell ⚡albergínia🍆⚡ceba ⚡pa ⚡formatge ⚡pebre negre ⚡ AOVE⠀

Preparació

Es renten les verdures. A la ceba li traiem la pell i a l'albergínia li fem unes punxades amb el ganivet per evitar que rebenti dins del forn. Mentrestant, es va escalfant aquest a uns 180 graus.⠀
En una safata apte pel forn es disposen sobre paper d'alumini i s'afegeix un rajolí d'oli. Es deixen cuinar 1h aproximadament, voltejant-les a mitja cocció.⠀
Es retiren i es deixen refredar una mica. Es col·loca el pa al forn per torrar-lo (en la safata que té reixetes). ⠀
Es treu la pell de l'albergínia i del pebrot i es tallen a tires gruixudes.⠀

Es retira el pa del forn i es disposen les verdures a sobre. Es cobreixen amb el formatge i s’emporta al forn en mode gratinar perquè es desfaci, es posa pebre i…a disfrutar!!!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda al poeta Manuel de Cabanyes per allò de “Yo te adoré, cuando la vez primera Recato y gracias admirara en ti; Yo te adoré cuando benigna viera Tus lumbres bellas dirigirse a mí…”

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/
 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.