Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Escalivada


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

31-01-2021 10:03

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Escalivada. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us oferim Escalivada

Un plat senzill amb molta història a la cuina catalana, que pot servir com entremès i/o guarnició de carns. Tanmateix queda molt bé acompanyant un saborós peix com unes delicioses coques.

Ingredients

⚡pebrot vermell ⚡albergínia🍆⚡ceba ⚡pa ⚡formatge ⚡pebre negre ⚡ AOVE⠀

Preparació

Es renten les verdures. A la ceba li traiem la pell i a l'albergínia li fem unes punxades amb el ganivet per evitar que rebenti dins del forn. Mentrestant, es va escalfant aquest a uns 180 graus.⠀
En una safata apte pel forn es disposen sobre paper d'alumini i s'afegeix un rajolí d'oli. Es deixen cuinar 1h aproximadament, voltejant-les a mitja cocció.⠀
Es retiren i es deixen refredar una mica. Es col·loca el pa al forn per torrar-lo (en la safata que té reixetes). ⠀
Es treu la pell de l'albergínia i del pebrot i es tallen a tires gruixudes.⠀

Es retira el pa del forn i es disposen les verdures a sobre. Es cobreixen amb el formatge i s’emporta al forn en mode gratinar perquè es desfaci, es posa pebre i…a disfrutar!!!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda al poeta Manuel de Cabanyes per allò de “Yo te adoré, cuando la vez primera Recato y gracias admirara en ti; Yo te adoré cuando benigna viera Tus lumbres bellas dirigirse a mí…”

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.