Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Bunyols de carabassó


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

15-02-2021 13:36

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Bunyols de carabassó. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!

Aquesta setmana us oferim Bunyols de carabassó.

Ingredients

⚡500 gr de carabassó ⚡150 gr de farina (en aquest cas hem utilitzat de blat espelta integral) ⚡2 ous ⚡4 gr de llevat químic ⚡sal ⚡pebre negre ⚡oli d'oliva⠀

Preparació

Es talla el carabassó a daus petits. Es disposa en un colador i es salpimenta. Es deixa durant uns 10’ allà perquè deixi anar l'aigua i s'escorri.
En un altre recipient es barregen els ous, el llevat i la farina fins aconseguir una mena de pasta mig líquida. Es col·loca el carabassó amb aquesta barreja i es deixa reposar 30’ a la nevera.⠀
Es posa abundant oli (si pot ser el d'oliva millor que el de girasol) en una paella i, amb l'ajuda de dues culleres per donar-los forma, es van fent els bunyolets. Quan veus que ja tenen un color daurat per una banda, es dona la volta perquè es facin per l'altra. ⠀
Es disposen en un plat amb paper de cuina i es retira l'excés d'oli, es serveixen en un plat i…a disfrutar!!!
No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda a la poeta belga Chantal Maillard per allò de “escribir / para curar / en la carne abierta / en el dolor de todos/  en esa muerte que mana / en mí y es la de todos / escribir / para ahuyentar la angustia que describe / sus círculos de cóndor / sobre la presa..”

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.