Vegueria del Penedès

CONTAMINACIÓ

L'alumnat de l'institut Cabanyes consciencia la població sobre l'ús del clavegueram


Redacció Vilanova i la Geltrú

25-02-2021 19:10

Des d'aquest dijous, en diverses clavegueres del barri de Sant Joan i del centre, es podran veure pintats lemes com “Aquí comença el mar”, “El que llences acaba dins teu”, o “Deixa'ns viure”

L'alumnat de l'institut Cabanyes consciencia la població sobre l'ús del clavegueram. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des d'aquest dijous, en diverses clavegueres del barri de Sant Joan i del centre, es podran veure pintats lemes com “Aquí comença el mar”, “El que llences acaba dins teu”, o “Deixa'ns viure”, acompanyat de la gamba vilanovina i altres animals marins.

Es tracta de la consecució del projecte “Aquí comença el mar”, que van iniciar els joves de l'institut Manuel de Cabanyes el curs passat, i que va quedar aturat per la Covid. L'alumnat del projecte de servei a la comunitat ha ajudat a pintar els lemes al costat dels embornals.

Antoni Palacios, regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, ha explicat que s'ha volgut aprofitar per conscienciar sobre un dels problemes mediambientals que més preocupa: “volem explicar el problema que hi ha en el clavegueram: tot acaba al mar, i més en una ciutat costanera com la nostra. Cal conscienciar la ciutadania que tot el que tirem a la reixa del clavegueram acaba a la xarxa pluvial, que va al mar”. Es tracta d'un projecte molt pedagògic, en el que els instituts s'involucren i després ho expliquen a la resta de la població: “això no acaba amb la pintura a la claveguera, sinó que ells han de conscienciar la resta de la gent, han de fer la tasca pedagògica perquè al mar només hi vagi a parar l'aigua”.

La regidora d'Educació, Mercè Mateo, també ha acompanyat els alumnes en aquest acte i ha explicat que “l'alumnat adolescent de 3r i 4t d'ESO està obligat a fer unes hores de servei a la comunitat, i en el cas d'aquest projecte, els ha servit perquè puguin reflexionar sobre el medi ambient, creant uns lemes i uns símbols que han fet que s'involucressin en el projecte”.

El projecte està impulsat per l'Ajuntament, juntament amb la Companyia d'Aigües i els instituts Manuel de Cabanyes i Baix-a-mar, que l'iniciarà en breu.

Els i les joves van realitzar una jornada de formació pràctica impartida per tècnics de la Regidoria de Projectes i Obres i de la Companyia d'Aigües. Es tractava d'explicar-los qüestions com el cicle de l'aigua, la funció dels embornals i de la xarxa de clavegueram, què és un sobreeixidor i quan entra en funcionament, i la capacitat dels sacs pluvials per evitar que les deixalles arribin al mar. L'objectiu es conscienciar que els embornals de la xarxa de clavegueram no són una paperera, i que qualsevol cosa que es llença a terra pot acabar contaminant el mar.

“Ici commence la mer” sorgeix d'experiències realitzades a municipis de França o Bèlgica, i a Catalunya es va dur a terme per primera vegada a Vilanova i la Geltrú el 2019.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.