Vegueria del Penedès

ESCOMBRARIES

El Vendrell farà millores en la recollida comercial porta a porta dels barris marítims


Redacció El Vendrell

23-03-2021 13:22

L'Ajuntament ha anunciat nous contenidors intel·ligents per a les zones del Puig, el Pèlag i la Muntanyeta

El Vendrell farà millores en la recollida comercial porta a porta dels barris marítims. Ajuntament del Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament del Vendrell segueix amb el full de ruta per al canvi en la gestió dels residus municipals. Després d’implantar la recollida porta a porta als nuclis del Nou Vendrell, Torreblanca i Sant Vicenç de Calders, es faran dos passos importants més abans de l’estiu.

Abans de Setmana Santa, és a dir, aquesta propera setmana, s’iniciaran les visites a tots els comerços i establiments grans generadors de residus (bars, restaurants i altres establiment que generen residus en grans quantitats), de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, per detectar les seves  necessitats i explicar-los el nou sistema de recollida porta a porta comercial que s'implantarà en els propers mesos.

Aquest nou sistema recollirà els residus porta a porta, amb una freqüència que s'adaptarà més a les necessitats dels establiments, sobretot en temporada alta. Com a novetat, els establiments demanaran servei a través d’una aplicació de mòbil. L’objectiu és millorar l’eficiència del servei i no deixar els contenidors a la via pública, on estaran només una estona abans i una estona després de rebre el servei. La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que “la millora de la imatge de l’espai públic i la rapidesa en la recollida, així com estalviar recollides innecessàries, és el què busca aquest nou format que ara ja s’està explicant i consensuant amb els establiments”.

També als barris del Puig, el Pèlag i La Muntanyeta, es començarà, abans de l’estiu, la nova recollida amb contenidors intel·ligents, amb les fraccions orgànica i rebuig tancades, i amb identificació dels usuaris. És el mateix format que es va posar en marxa l’any passat a Bellvei i que ha aconseguit més que doblar el percentatge de recollida selectiva.

Els canvis en els sistemes de recollida de residus busquen, per complir els requeriments legals de la Unió Europea i els objectius ambientals que s’ha marcat el Consistori, una major responsabilitat de la ciutadania de cara a separar bé els residus en origen (a casa), i disposar les diferents fraccions correctament al contenidor intel·ligent o davant de casa, en funció de si s’implanta la recollida amb contenidor tancat o la recollida porta a porta. Recordem que les fraccions que s’han de separar en el dia a dia, d’una casa o establiment, són la matèria orgànica (restes de menjar), el paper/cartró, els envasos i el vidre. La part no reciclable (resta o rebuig) ha de ser menys del 20% del total de les nostres deixalles.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.