PUBLICITAT
CAVA ECOLÒGIC
22-04-2021 Última revisió: 13-06-2021 19:55
La Denominació d'Origen Cava ha anunciat aquest dimecres que preveu assolir la producció 100% ecològica dels Caves de Guarda Superior l'any 2025. L'objectiu afecta els productes Reserva, Gran Reserva i de Paratge Superior, que tenen envelliments mínims de 18, 30 i 36 mesos, respectivament. El Consell Regulador apunta que aquest propòsit forma part del tarannà de la nova normativa de la DO Cava, aprovada l'estiu passat i la qual és "la més exigent del món entre els escumosos de qualitat amb DO elaborats sota el mètode tradicional". L'ens subratlla que la intenció final és "garantir la conservació del territori i el futur del sector". Actualment, un 34% de la producció dels caves de màxima categoria s'elaboren amb criteris 100% ecològics.
"Sabem que tant el consumidor com el mercat demanen producció ecològica. La cura i preservació del territori és quelcom amb què ens sentim plenament identificats", ha remarcat aquest dimecres el president del Consell Regulador, Javier Pagès, amb motiu d'una trobada sobre la viticultura ecològica liderada pel Master of Wine Álbaro Ribalta.
A banda de la producció d'alta gamma totalment ecològica, la DO Cava ha destacat que referma l'aposta per criances llargues, vinyes amb edat mínima de 10 anys, una producció màxima de 10.000 quilos per hectàrea i especificitat de l'any de collita a l'ampolla.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT