Vegueria del Penedès

TRAMITACIÓ OFICIAL

El Ministeri de l'Interior es compromet a obrir la primera oficina d'expedició del DNI del Vendrell, un reclam històric


Redacció/ ACN El Vendrell

05-05-2021 16:56

Els veïns del Baix Penedès actualment tramiten els nous carnets fora de la comarca o en espais que obren temporalment

El Ministeri de l'Interior es compromet a obrir la primera oficina d'expedició del DNI del Vendrell, un reclam històric. Ajuntament del Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ministeri de l'Interior i l'Ajuntament del Vendrell han acordat l'obertura de la primera oficina d'expedició del DNI al municipi, fet que resol un reclam històric a la comarca. L'estat espanyol s'ha compromès a posar en marxa aquest servei aquest mateix any, tot i que no n'ha concretat el lloc ni la data. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha celebrat el compromís d'Interior i de la Subdelegació del govern espanyol, fet que evitarà els desplaçaments fora de la comarca. Actualment, els veïns del Baix Penedès que necessiten l'expedició del DNI o del passaport han d'anar a Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès, o bé esperar que obrin les oficines que cíclicament es posen en marxa de forma efímera per oferir aquest servei.

La passada setmana, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, es van reunir a la seu del Ministeri de l’Interior a Madrid amb el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, per transmetre una vegada més la necessitat de tenir una oficina d’expedició del DNI i del passaport al municipi.

En aquesta ocasió, finalment, hi ha hagut una bona entesa entre les dues parts per arribar a un acord i poder fer realitat aquesta reivindicació històrica del Vendrell, i en els propers mesos s’aniran concretant la ubicació d’aquesta oficina i la data de la seva obertura. L’objectiu és que la oficina es pugui obrir dins d’aquest any 2021.

Segons ha avançat el Subdelegat del Govern a Tarragona, l’oficina del Vendrell comptarà amb una dotació de 6 funcionaris: 4 agents i 2 sotsinspectors. 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, valora molt positivament aquesta gran notícia per al municipi: “Es tracta d’una reivindicació històrica dels vendrellencs i les vendrellenques de tenir una oficina del DNI al nostre municipi i tota la comarca, cosa que els facilitarà la tramitació d’aquest document i del passaport evitant desplaçaments a altres localitats per fer-ho”.

En aquest sentit, l’alcalde agraeix la bona predisposició del Ministeri de l’Interior i del secretari d’Estat de Seguretat perquè això sigui possible en un termini curt de temps.    

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.