Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El ple de Cubelles aprova per unanimitat el Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament


Redacció Cubelles

20-05-2021 11:17

El ple del mes de maig també tira endavant l’acceptació inicial del servei municipal d’estacionament regulat a la façana marítima

El ple de Cubelles aprova per unanimitat el Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament . Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat el primer Codi ètic i de conducta del consistori. El text, que ara serà sotmès a exposició pública, té per objecte establir un marc d’integritat institucional que reculli els principis, criteris i instruments que permetin incrementar els nivells de transparència en la gestió pública, el comportament ètic del seu personal i la millora de les relacions i la confiança entre la ciutadania i l’Ajuntament de Cubelles. El regidor de Transparència, Dani Pérez, va ressaltar la importància de l’acord alhora que remarcava que la seva elaboració “havia incorporat la feina i propostes de la ciutadania i dels mateixos grups de l’oposició”, representats per l’edil de Ciutadans, Ana Torralbo. Des del PSC, Albert Fernández recordava que la seva aprovació “és obligat des del 2014” i que la seva formació hi donava suport tot i ser, al seu parer, “un redactat de mínims”.

La sessió ordinària corresponent al mes de maig també va tirar endavant la posada en marxa del servei municipal d’estacionament regulat a la façana marítima. El titular d’Espai públic, Josep Maria Hugué, va subratllar que, a causa de l’augment de serveis i l’atractiu turístic de la vila, s’havien detectat certs problemes de mobilitat i estacionament en determinades èpoques de l’any que, després de consultar amb els actors implicats com associacions de veïns i restauradors, podrien corregir-se mitjançant la regulació horària de l’aparcament de vehicles. Hugué, a més, va afegir que la proposta inicial abraça els caps de setmana des de Setmana Santa al 15 de juny, i cada dia del 16 de juny al 15 de setembre, en horari de 9.00 h. a 14.00 h. i de 16.00 h. a 19.00 h. Així mateix, el text preveu bonificacions per als vehicles que paguin el seu impost de circulació a la vila, així com per al veïnat de segona residència. Tant des de Junts per Cubelles com Ciutadans van mostrar-se partidaris de la instauració del servei, malgrat reclamar la gratuïtat per als residents del municipi. De la seva banda, la portaveu del PSC, Núria Planas, va afegir que, a causa dels efectes de la pandèmia, enguany “no és la millor època” i recriminava que no s’hagués escoltat prou “veïns i restauradors”. Hugué va tancar el debat insistint que s’havia contactat “amb totes les parts implicades” i que el preu final, “que ha de contribuir a finançar el servei”, equival “a mig euro diari, lluny de l’1,5€ del Prat de Vilanova, per exemple”. Finalment, el titular de l’àrea va assenyalar que, a causa de la dilatació de tot el procés, “veiem just que es pugui implementar aquesta temporada”. El punt va tirar endavant amb el vot favorable del govern (UC-11, ERC, CeCP i CUP) i l’abstenció de l’oposició (JuntsXCubelles, Cs i PSC).

El ple també va aprovar el nom de l’Atzavara per a la plaça ubicada a l’entrada de la nova biblioteca en homenatge a la revista cultural existent els anys 1976-1977 i la planta habitual a la vila, i la declaració contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia el 17 de maig. Així mateix, va tirar endavant per unanimitat una moció de CeCP, amb el suport d’UC-11, ERC i la CUP, per l’alliberament de les patents, mentre que, per contra, van ser rebutjades tres mocions presentades pel grup municipal de Cs.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.