Vegueria del Penedès

ESTIU 2021

Sitges prohibeix l'ús de detectors de metalls a les platges i hi limita l'accés amb gossos


ACN/ Gemma Sánchez Sitges

27-05-2021 9:42

L'Ajuntament inicia els tràmits per vetar el tabac a la sorra, amb multes de fins a 300 euros

Gran pla general de la platja de Sitges amb nombroses persones prenent el sol el 28 de març del 2021. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sitges ha prohibit l'ús de detectors de metalls a les platges. La mesura vol preservar eventuals troballes de valor arqueològic, com monedes històriques. És una de les modificacions que l'Ajuntament ha introduït a l'Ordenança que regula l'ús de les platges, en un paquet de canvis amb què també es limita l'accés de gossos i es restringeix l'ús del tabac. En relació als animals, només podran entrar-hi fora de la temporada de bany –del 15 d'octubre fins Setmana Santa-, excepte en espais senyalitzats. Pel que fa a les platges sense fum, l'Ajuntament ha marcat les normes per prohibir el tabac a determinats espais que encara no ha concretat. Ha especificat, però, que saltar-se la prohibició de fumar pot comportar multes de fins a 300 euros.

Els canvis s'han aprovat al ple d'aquest dimecres, en què també s'ha acordat prohibir qualsevol tipus de foc a la platja. No es permetran ni els fanalets voladors de foc ni la pirotècnia, llevat que hi hagi autorització municipal per a festes populars, revetlles, espectacles musicals, pirotècnica o similars.

Finalment, el consistori ha regulat els casaments a les platges per impulsar aquest sector com a reclam turístic. Només es permetran cerimònies a Garraf, Cala Morisca, Aiguadolç, Cala Balmins, la Barra i les Anquines. Se'n podran celebrar tot l’any però durant la temporada de bany se'n restringiran els dies i horaris.

Totes les modificacions s'han aprovat de forma inicial, de manera que s'obre ara un període d'al·legacions fins que l'Ajuntament n'acabi fent la validació definitiva.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.