Vegueria del Penedès

ESCOLA D'ENOTURISME DE CATALUNYA

Tret de sortida als tastos dels premis Vinari, amb 850 participants i una nova gala d'estiu per als millors vins joves


ACN Vilafranca del Penedès

31-05-2021 Última revisió: 13-06-2021 19:53

El certamen renova el sistema d'assignació de medalles

Pla mitjà d'una tastadora dels premis Vinari durant la primera jornada de puntuacions. Imatge del 27 de juliol del 2020. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dilluns han arrencat els tastos dels premis Vinari 2021. Hi competeixen 850 referències –mig centenar menys que la darrera edició-, i enguany el certamen incorpora una nova gala d'estiu per premiar els millors vins joves. La cerimònia serà el 9 de juliol i també servirà per avançar l'entrega dels premis d'enoturisme, que aquest cop reconeixeran nou categories entre els 43 cellers que han presentat la seva candidatura. En paral·lel, el 8 d'octubre se celebrarà la gala tradicional per lliurar la resta de premis. Aquest any el concurs estrena d'un nou sistema d'assignació de les medalles Gran Or, Or i Plata en funció de les puntuacions més altes, fet que assimilarà la competició a altres premis internacionals.

Els tastos d'aquesta edició se celebraran fins dijous a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca. És el segon any que els Vinari s'instal·len en aquesta seu, on l'organització destaca el compliment de les mesures de seguretat sanitària per a què el jurat pugui avaluar els vins sense risc de contagi de la covid-19. El jurat el formen 70 tastadors convocats a través de l'Assocaició Catalana de Sommeliers i l'Associació Catalana d'Enòlegs.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats pel diari Vadevi, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.