Vegueria del Penedès

SEGURETAT VIÀRIA

Trànsit posa en marxa una campanya d'inspecció del transport escolar davant l'augment de la mobilitat per les colònies


ACN Barcelona

07-06-2021 12:10

El passat gener es van sancionar 132 vehicles dels 400 controlats

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una campanya d'inspecció del transport escolar i de menors, que també s'estén al transport de viatgers. L'SCT combina aquesta campanya amb Mossos d'Esquadra, policies locals i vigilants municipals. Es fa coincidint amb l'augment de la mobilitat per les colònies escolars. Els agents vigilaran sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. Entre d'altres, es mirarà si es disposa d'autorització administrativa específica per a realitzar el servei, l'ús dels sistemes de seguretat passiva com el cinturó o els sistemes de retenció infantil, o el compliment de parades o itineraris fixats. A la darrera campanya, al gener del 2021, es van sancionar 132 vehicles dels 400 controlats.

La majoria d'autocars i autobusos denunciats van ser per les condicions del vehicle i per incomplir les condicions administratives. D'altra banda, Trànsit ha recordat que el 90% dels accidents del transport escolar són al pujar o baixar de l'autobús. Acostumen a ser atropellaments per distraccions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.