Vegueria del Penedès

CANVI CLIMÀTIC

Acció Climàtica instal·larà plaques solars a la llotja de Vilanova i la Geltrú


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-06-2021 9:32

El departament destina prop de 7 milions d'euros a ajudes al foment de la pesca i l'aqüicultura sostenibles

Acció Climàtica instal·larà plaques solars a la llotja de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha aprovat prop de 7 milions d’euros en ajudes destinades al foment de la pesca i l’aqüicultura sostenibles i a la comercialització i transformació dels productes pesquers, corresponents al 2021. Aquests ajuts, adreçats a la implementació de la Política Pesquera Comuna, es convoquen anualment i estan cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya.

Enguany, s’han presentat 153 sol·licituds d’ajuts, de les quals se n’aprovaran 111. D’aquestes, 53 corresponen a operacions que tenen com a objectiu el desenvolupament de la pesca sostenible, que rebran prop de 700.000 euros, 19 son projectes d’actuacions adreçades al foment de l’aqüicultura sostenible, subvencionats amb 2 milions d’euros, i finalment hi ha 39 projectes de comercialització i transformació de productes pesquers i de foment de la Política Pesquera Comuna, que obtindran ajuts per valor de 4,2 M€. Aquestes ajudes mobilitzen una inversió superior a 14 milions d’euros.

El programa La Mar de Bé de TV3 i plaques solars de les llotges de Vilanova i la Geltrú i Roses, entre els projectes seleccionats

Entre els projectes seleccionats, destaquen la contribució a la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a les llotges de Vilanova i la Geltrú i Roses o la proposta per incrementar la producció aqüícola amb noves instal·lacions d’aqüicultura a l’Ametlla de Mar.

També han estat triades una iniciativa que aposta per la digitalització del sector mitjançant la implementació de TIC per al control de la traçabilitat del producte comercialitzat en les empreses aqüícoles i una altra que vol fomentar el consum dels productes pesquers mitjançant la creació i emissió a TV3 del programa La Mar de Bé, que pretén millorar el coneixement del consumidor sobre la pesca i la gastronomia dels productes pesquers, i la implementació d’envasos reutilitzables per a la pesca d’encerclament.

Pel que fa el perfil dels sol·licitants,  un 31% de les actuacions estan impulsades per confraries de pescadors i altres associacions del sector pesquer (pesca, aqüicultura, comercialització i transformació), el 63% per empreses del sector pesquer (pesca, aqüicultura, comercialització i transformació), el 5% per persones físiques del sector pesquer i un 1% per entitats del sector públic.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC) amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb la ciutadania i el territori i fomenten un desenvolupament sostenible i respectuós envers l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que en garanteixi l'operativitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.