Vegueria del Penedès

SEGAR I BATRE

Les Gunyoles rescata les feines de segar amb la Festa del Batre


Redacció Avinyonet del Penedès

22-06-2021 20:20

Enguany s’organitzarà en dos dies combinant també amb l’últim acte de Microvi 2021 i dos sessions de música en viu

Les Gunyoles rescata les feines de segar amb la Festa del Batre. Ajuntament d'Avinyonet

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els 26 i 27 de juny Avinyonet del Penedès seguirà amb la reactivació de les activitats habituals després de l’èxit del Microvi 2021 amb la Sisena edició de la Festa del Batre a Les Gunyoles. Enguany s’organitzarà en dos dies combinant també amb l’últim acte de Microvi 2021 i dos sessions de música en viu.

El dissabte 26 de juny al matí a prop de Cal Vendrell es realitzarà la sega amb una màquina Trepat tirada de cavall que també acompanyarà als curiosos una altra vegada fins a Les Gunyoles amb carro per fer la sortida de la màquina de batre de 1932. Al vespre, a les 22:00 el concert del grup Made in Black a la plaça Era de la Roca posarà el rock i la festa per acabar la jornada.

L’endemà, el diumenge 27 a les 10 del matí es posarà en marxa la màquina de batre de 1932 per a continuació refrescar-ho tot plegat amb música en viu al bar de la Societat La Torre i la seva nova gestió que també organitza el dinar popular final de festa.

Aquesta festa és una bona manera de reviure les tasques de sega i batuda tradicionals del cereal per reivindicar i recordar aquestes feines tant dures que representaven una manera de viure i que amb l’arribada de la mecanització es van anar perdent.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.