Vegueria del Penedès

ECOLOGISTES EN ACCIÓ

Bosc Verd denuncia l'elevada mortalitat dels peixos al riu Foix


Redacció Vilafranca del Penedès

14-07-2021 9:23

Alerten que el riu, sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, s’ha convertit en un torrent sec i els peixos han mort

Bosc Verd denuncia l'elevada mortalitat dels peixos al riu Foix. Bosc Verd

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El riu Foix, a sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, ha deixat de ser un riu i s’ha convertit en un torrent sec i l'entitat ecologista Bosc Verd denuncia que els peixos han mort: "Probablement es tracta de barbs cua-roig (Barbus haasi), espècia que si es pesca s’ha de retornar immediatament a l’aigua i que si es mata que se n'estableix una indemnització de 30 € per exemplar a més de la sanció".

Segons Bosc Verd, "aquí no s’ha respectat el cabal mínim ambiental ni de bon tros" i es recorda que des de fa més de 20 anys, gran part de l’aigua que es consumeix al Penedès prové d’Aigües del Ter Llobregat, el que ha servit per a "créixer desmesuradament i crear polígons a tort i a dret, però no hem estat capaços de mantenir un mínim cabal dels nostres rius".

Per a l'organització verda, les administracions només tenen en compte el Foix "com a riu des de la depuradora de Vilafranca fins a l’embassament del Foix" i en aquest tram sempre hi ha un cabal acceptable: "Per abastir a Vilafranca pugem l’aigua als dipòsits que hi ha dalt de la muntanya de Sant Pau, però no se’ns acut de bombar una part de l’aigua de la depuradora a sobre de la zona captació d’aigua per mantenir un cabal ecològic", es lamenten.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.