Vegueria del Penedès

NOTA DE PREMSA

A nivells d'estudis més alts, l'atur castiga més les dones que els homes


UGT

12-08-2004 12:10

Per cada 100 dones aturades amb estudis superiors, trobem 65 homes en la mateixa situació

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

És especialment notori que el 60% de les persones aturades amb un nivell superior d’estudis (titulats de grau superior i mitjà) siguin dones. Per cada 100 dones aturades amb estudis superiors trobem 65 homes en la mateixa situació, o dit d’una altra manera, hi ha un 53% més de dones que d’homes amb estudis superiors en situació d’atur. En canvi, a nivells més baixos d’estudis, les dones no troben tantes dificultats per accedir al mercat laboral, perquè ocupen sobretot els llocs de treball de baixa qualificació i de poc reconeixement social.

També és força alarmant que el 65% de les persones aturades amb estudis de Formació Professional siguin dones. Aquest fet s’explica perquè les dones que han cursat cicles formatius es dirigeixen més a les branques administratives, amb altes taxes d’atur.

La UGT de Catalunya considera fonamental que es prioritzi la formació adreçada a les dones i que es trenqui amb les velles concepcions que etiqueten determinades ofertes formatives de mascullines o femenines.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.