Vegueria del Penedès

FESTES DE BARRI

Els capvespres d’estiu del barri de Sant Julià


AV Barri de Sant Julià Vilafranca del Penedès

03-08-2021 13:39

Per l’efecte de la pandemia i aprofitant les noves directrius del Procicat, el barri ha pogut celebrar uns actes que han sustituit la Revetlla i les tradicionals festes del barri del juliol

Concert amb del grup d’havaneres “La Petita Havana”.. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest any ho hem anomenat: Capvespres d’estiu .

Els actes organitzats han permès els veïns/nes del Barri i a tots els veïns/nes que ens han volgut acompañar, la represa d’actes socials i de retrobada. 

Aquest any no s’han penjat pancartes ni s’han guarnit els carrers i les places. El fet és que, degut a les limitacions sanitaries, no podem parlar de festes. 

El primer acte que es va fer va ser la inauguració de l’exposició dels treballs de la secció de patchwork a la Sala Palau. 

L’Ajuntament ens ha fet unes xarxes-cortines per delimitar l’espai de la Plaça de la Sardana que s’han col.locat cada capvespre, llevat del dia 8 de juliol per la xerrada que sols vam posar les tanques i senyalitzar l'entrada i sortida. Aquesta xerrada era la presentació de la Plataforma Fem Penedès que vol sensibilitzar dels efectes de les ones electromagnètiques i va tenir com a ponent a la Sra. Núria Marín, física i ingeniera. Van disposar del reproductor i pantalla de cinema per passar els diferents documentals de què disposaven. El tema va interessar molt als i les participants que van animar-se a fer moltes preguntes. El temps es va fer curt doncs havien preparat molta informació. Les persones de la Junta van agrair a les dones de la plataforma el seu treball i es va acomiadar a la ponent amb un ram de girasols naturals que li va agradar molt. 

El divendres, dia 9, les persones de la junta i les del bar ens van reunir a les 6:00h de la tarda per deixar la plaça ben arreglada. Els de la brigada de l'Ajuntament ja havien col·locat les tanques amb la xarxa-cortina. Un aspecte que es va mantenir durant tots els actes dels capvespres d’estiu són dos controladors d’accessos que la Junta del Barri va decidir contractar per poder fer que l’entrada i sortida del públic als actes fos més fluid i senzill. El dos controladors disposaven d'una taula amb desinfectant de mans, llistat per anotar a tothom que entrava i netejador d'estris per si els hi calia. A un costat hi tenien la caixa per les donacions voluntàries que va fer el públic que assistia a cada acte. A les 19h es va obrir la plaça. Ja hi havia cua per entrar a sentir i ballar sardanes. Hi havia gent a les cadires i a les taules col·locades properes al bar. Els accessos es tancaven després de cada acte i es tornaven a obrir quan faltaven 30 minuts per començar el següent. El dia 9 a la nit es va projectar la  película “Abominable” per a tots els públics. Tothom que va veure la película els hi va agradar  molt. La Junta, ajudada per voluntaris ho va recollir tot. 

El dissabte dia 1 es van tornar a preparar taules i cadires per poder veure el mag Aizpi i refrescar-nos amb un got de xocolata freda i melindros. Un acte pensat per la mainada que va agradar tothom. Va ser una gran actuació d’aquest mag de la nostra Vila. A les 22:00 hores, es va començar el concert-ball del vespre del grup Xarop de Nit. La responsable de la secció de ball de l’Associació i unes quantes parelles van iniciar el ball. Ambdós actes van ser un èxit.

El diumenge 11, es va omplir la plaça amb molt bon ambient i complicitat amb del grup d’havaneres “La Petita Havana”. Com es tradició, al final de l’acte, ho vam disfrutar amb els gotets de Ron cremat dirigit i elaborat pel Lluís. Abans de començar cada activitat el Lluís encenia un coet per avisar al veïnat. Tot i els molts inconvenients, tothom es va comportar molt civicament i en total hi ha va haver una gran participació de públic. Podem dir que ha estat un èxit malgrat les limitacions de les normes. 

La Junta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de Sant Julià agraeix la col·laboració i la  participació de tothom.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.