Vegueria del Penedès

VEREMA 2021

La verema del Clàssic Penedès serà 100% ecològica i sostenible


Redacció Vilafranca del Penedès

05-08-2021 12:07

El raïm que es collirà per fer el Clàssic Penedès es pagarà entre 0,60 i 0,90€ el quilo

La verema del Clàssic Penedès serà 100% ecològica i sostenible. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els cellers que formen part del Clàssic Penedès ja estan a punt per iniciar una verema marcada per la manca de precipitacions. Tot i així, fins a dia d’avui, la vinya presenta un estat òptim i sa per tenir una verema de gran qualitat. Per poder elaborar una nova anyada dels Clàssic Penedès, es collirà 1,2 milions de quilos de raïm provinent de vinyes del Penedès.

Una part del raïm es collirà directament de les vinyes propietat dels cellers, però l’altra es comprarà a viticultors del Penedès a un preu que oscil·larà entre els 0,60 i els 0,90€ el quilo. Clàssic Penedès és pioner en sostenibilitat, és l’únic vi escumós del món emparat per una DO que és 100% ecològic.

Tot el raïm que es collirà durant aquesta verema i que després es farà servir per elaborar aquest escumós de qualitat és ecològic. D’aquesta manera, Clàssic Penedès compleix els seus objectius d’elaborar un producte 100% ecològic i respectuós amb el medi ambient, així com també posar de relleu el paper dels viticultors i la seva tasca durant tot l’any a la vinya.

UNA VEREMA SOSTENIBLE I COMPLINT ELS ODS

La categoria d’escumosos Clàssic Penedès compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides:

Objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles

Perquè la comunitat sigui sostenible, especialment en zones rurals com el Penedès, cal que la feina agrícola sigui viable econòmicament. Des de Clàssic Penedès s’aposta per pagar amb un preu just el raïm.

Objectiu 12: Producció i consum responsable

El 100% del raïm que s’utilitza per elaborar el Clàssic Penedès és d’agricultura ecològica. A més, tot els cellers que formen part de Clàssic Penedès donen suport al moviment “Wine In Moderation” que promou el consum moderat i responsable.

Objectiu 13: Acció pel clima

Aquesta és una de les prioritats de Clàssic Penedès. L’ús d’energia renovables, la reducció del consum d’aigua durant el procés d’elaboració o l’agricultura ecològica són algunes de les accions que els cellers de Clàssic Penedès fan per lluitar contra el canvi climàtic.

Clàssic Penedès és el vi escumós emparat per la DO Penedès. Segueix el mètode tradicional i ancestral d'elaboració i es caracteritza per 4 punts principalment: 100% ecològic, 100% Penedès, 100% varietats autòctones i tradicionals i 100% reserva, amb una criança mínima de18 mesos al celler. Els cellers que formen part d’aquesta categoria són Albet i Noya, AT Roca, Aymar, Celler Can Morral del Molí, Celler Grapissó, Celler Puig Romeu, Colet, Finca la Font de Jui, Finca Viladellops, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal, Miquel Jané, MontPicolis, Plana d'en Jan i Torre del Veguer.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.