Vegueria del Penedès

PRODUCTE AUTÒCTON

El Mercat del Préssec d'Ordal tanca amb 13.000 visitants una temporada amb una qualitat "excel·lent" de la fruita


ACN/ Carola López Subirats

29-08-2021 18:26

L'escassa pluja i la calor han avançat la maduració i han incrementat la qualitat de les peces

El Mercat del Préssec d'Ordal tanca amb 13.000 visitants una temporada amb una qualitat "excel·lent" de la fruita. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Mercat del Préssec d'Ordal ha tancat aquest diumenge després de tres mesos durant els quals ha aplegat uns 13.000 visitants. Els productors desmunten les parades satisfets de la temporada, en què la fruita ha tingut una qualitat "excel·lent" gràcies a l'escassa pluja i a la calor. Unes condicions meteorològiques que també han avançat la maduració de les peces. La plaça de Subirats de Sant Pau d'Ordal s'ha omplert tots els caps de setmana de juny, juliol i agost de compradors d'arreu de Catalunya -especialment de l'àrea metropolitana - i d'alguns estrangers. Aquest diumenge al matí les cues s'han repetit tot i que només hi venien dos dels sis productors de préssec perquè encara els queden algunes peces tardanes.

Rosa Noia, de la família de productors de préssec Cal Pau Jan, ha explicat que enguany estan "molt contents" perquè el mercat ha tingut "molta afluència de gent" tot i la pandèmia i perquè la qualitat de la fruita és "excel·lent". "Ha estat un any d'assecar i això ha afavorit que el préssec sigui molt més dolç i gustós", ha celebrat.

Enguany la temporada s'ha avançat perquè la fruita ha madurat més aviat a causa de les temperatures i la majoria de productors ja han venut totes les existències. Aquest diumenge a plaça només hi quedaven dues parades de fruita, que encara tenen préssec tardà. Una d'elles era la de la Rosa Noia, que espera poder servir aquesta fruita fins a finals de setembre. Noia, en declaracions a l'ACN, ha agraït la "confiança" a la gent que, un any més, s'ha atansat fins a Sant Pau d'Ordal per comprar i ha fet cua amb molta paciència.

Tot i que aquest any el mercat ha tingut molta afluència de públic, Noia ha recordat que abans de la pandèmia era molt superior i que es feia un tast del préssec amb cava que "tenia molt èxit". Un esdeveniment que les restriccions anticovid no han permès repetir i que els productors esperen poder fer l'any que ve.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.