Vegueria del Penedès

INSERCIÓ LABORAL

Un grup de dones del Baix Penedès inicia un projecte d'inserció laboral per fer tasques de neteja


Redacció El Vendrell

28-09-2021 8:27

El projecte promou l'ocupació de dones amb risc d'exclusió, com ara víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat, joves o dones majors de 45 anys

Un grup de dones del Baix Penedès inicia un projecte d'inserció laboral per fer tasques de neteja. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Arc Serveis Assistencials, empresa que treballa amb el tercer sector, i Dones amb Iniciativa del Vendrell ha iniciat aquesta setmana un projecte per a la inserció laboral en tasques de neteja en domicilis, oficines i edificis. El sector de la dependència i els serveis és un sector totalment feminitzat però que genera molta ocupació (Serveis d’ajuda a domicili, Residències i Centres). La iniciativa té com a objectiu la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió del Baix Penedès i del Tarragonès, com ara víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat, joves o dones majors de 45 anys.

La formació s'inicia aquest dilluns i el dimarts amb un grup reduït de dones que treballaran les seves habilitats socials i realitzaran tasques d'auxiliars de neteja. També es formaran en el concepte de neteja protecció enfront la Covid-19, en l'ús de productes de neteja i desinfecció, salut laboral i ergonomia en el treball. La formació anirà acompanyada de pràctiques. Aquesta és la primera formació d'una sèrie de sessions que duraran vuit mesos i que es realitzaran l'última setmana de cada mes.

Alta demanda de places

Les persones interessades en aquesta formació laboral hauran d'adreçar-se a L'Arc Serveis Assistencials (c./ Dr. Oliver, 4, el Vendrell) o bé trucant al telèfon 977.43.35.34. La participació en el procés de selecció es farà per ordre rigurós de llistat, a causa de l'elevada demanda.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que “la formació, les dinàmiques creades i les relacions socials han de ser una eina per aconseguir ocupació i fer disminuir aquests perfils dins de l'economia submergida” i alerta que, si no es promou en polítiques d'inserció laboral d'aquest col·lectiu, “la situació ens porta a l'abocament a futures dones grans pobres”.

Des de L'Arc Serveis també es recorda que la taxa d'atur femení és prou elevada “per posar fil a l'agulla i crear amb urgència polítiques d'ocupació”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.