02-11-2021 Última revisió: 04-11-2021 19:12

CE Tortosa - CH Ribes . Ramón Stockli

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

CE Tortosa 32 - CH Ribes A  32

Va faltar poc per aconseguir la primera victòria a terres tortosines

No va poder ser. Pista trampa, rival molt físic, errades arbitrals i sobretot, decisions pròpies errònies en moments claus.  El millor del partit, en Guillem dirigint des de la banqueta, amb el cap fred, intentant posar ordre al joc però, aquesta vegada la resposta a la pista no va ser l’adequada.

L’inici del Ribes va ser espectacular, molta concentració en defensa i molt encert en els llançaments. Marcador de 3-5 al minut 7 i primer temps mort del rival, que no tenia cap opció de joc, ofegats pels nostres. Va seguir la mateixa tònica fines el minut 12 amb la màxima diferència visitant 5-11. Però, el Tortosa va trobar el punt feble del Ribes, van començar a jugar fàcil amb el seu pivot, i es va fer de nit.

Pilotes perdudes, llançaments en posicions dolentes, sense circulació de pilota i molts nervis. De mica en mica el Tortosa va anar recuperant gols fins l’empat a 17 a la mitja part.

La segona part va ser idèntica al final de la primera, errors per part dels dos equips i avantatges mínimes d’un o de l’altre. Al minut 11 el Ribes tornava a dominar de 3, 21-24 però va durar poc. D’aquí al final, més del mateix fins arribar al minut 28 amb avantatge del Tortosa 31-30. Llavors es va produir una doble exclusió de 2 minuts al Tortosa que els ribetans van aprofitar per posar el 31-32 a falta d’un minut.

Un 7 metres en contra molt dubtós i un altre pèrdua de pilota a manca de 14 segons, no va permetre la victòria contra un rival que va acabar el partir amb quatre jugadors de pista.

Destacar del partit la gran quantitat de pèrdues de pilota, 18 del Ribes i 15 del Tortosa. Les exclusions, 6 pels ribetants i 7 pels tortosins. I les poques opcions de contra atac, 6 pel Ribes (3+3) i 3 pel Tortosa (2+1).

Jugadors: Jordi, Marc, Oriol (3), Gabri, Oscar (3), Joseba (5), Pere, Ivan (1), Martí, Pol (4), Roger (2), Pedri (5), Toni (7) i Marcel (2).

Propera setmana partit difícil a casa contra Aula, encara no ha perdut cap partit, diumenge 7/11 a les 20:15 després de la presentació dels equips i del partit del Sènior femení.

Lliga Catalana: Sant Vicenç B - Ribes Sènior Femení A 31 - 28

Primera part espectacular de les ribetanes que van sortir a la pista de Sant Vicenç sense complexos. El primer quart d'hora va ser molt igualat. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc. Atac variat de les del Garraf que marcaven des dels extrems, en jugades individuals i també des dels 9 metres. Les jugadores de l'equip local responien amb un joc similar i es va arribar al minut 17 amb un empat de 9 - 9.

A partir d'aquest moment les Sènior del Handbol Ribes cada vegada se sentien més còmodes a la pista i van començar a robar pilotes i afegir els contraatacs al seu repertori de jugades. La defensa pujava a molestar a les rivals i al Sant Vicenç li costava crear ocasions. El resultat va ser que es va arribar al descans amb un inesperat 13 - 18 a favor de les ribetanes.

Era d'esperar que el líder reaccionés en la segona part i així va ser. Va entrar per part del Sant Vicenç una de les seves millors jugadores que no havia jugat a la primera part, Maria Estrada. Les locals van començar a circular millor la pilota i trobaven ocasions de perforar a una defensa ribetana que cada vegada li costava més aturar les rivals. A partir del minut 5 el líder va començar a poc a poc a retallar la distància al marcador. Les jugadores de Lautaro Alarcón i Pere Solé van demostrar força mental i van continuar creient a les seves opcions. Es va arribar al minut 22 amb empat 25 - 25.

En els últims minuts les jugadores del Sant Vicenç van demostrar tenir més ofici. D'una part les del Garraf van fallar diverses ocasions clares en atac i d'una altra part la defensa no va saber posicionar-se bé, la qual cosa va provocar que l'extrem esquerre de les rivals, Candela Morella, marqués una vegada i una altra (10 gols en total i màxima golejadora del partit). Al final derrota per 31 - 28.

Sensacions contradictòries després del partit. Satisfacció per haver pogut competir contra el líder fins al final però decepció per no haver pogut puntuar.

Malgrat la derrota les Ribetanes mantenen la tercera plaça a la classificació. Pròxim partit el diumenge, 7 de novembre (18.15h) contra CH Martorell.

Golejadores per part del Ribes (gols reals, hi ha errors a l'acta): Anna Hernández (8) / Cristina Hernández (6) / Elena Custodio (5) / Alba Serrano (3) / Joana Santiago (3) / Patri Lucas (1) / Clara García (1) / Amalie Bu Skjeggestad (1). Porteria: Marta Abellán amb un 35% d'efectivitat i Venetia Mannu amb 1 penal aturat.