Vegueria del Penedès

SALUT MENTAL

El 17% dels joves va patir símptomes de depressió durant el confinament de la covid-19


ACN/ Laura Fíguls Barcelona

30-11-2021 12:02

Sant Joan de Déu i entitats impulsen una plataforma per acompanyar persones que necessitin suport en salut mental

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La prevalença de depressió entre els joves de 18 a 34 anys es va situar en un 16,6% durant el confinament de la covid-19, segons un estudi a nivell estatal d'investigadors del Parc Sanitari Sant de Déu, presentat aquest dimarts. A més, segons un estudi del 2018, sentir-se sol multiplica per cinc les probabilitats de desenvolupar depressió; un sentiment, el de la soledat, que moltes persones han vist agreujat en la pandèmia. En aquest context, centres de Sant Joan de Déu i entitats han presentat la plataforma SOM Salut Mental 360, una plataforma per informar, acompanyar i apoderar persones i famílies que puguin necessitar suport. Les urgències a l'hospital han augmentat un 75% respecte al 2019 i ara se n'atenen una vintena al dia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.