Vegueria del Penedès

NADAL 2021

El sector vinícola català recupera vendes i creix un 20% des del gener


ACN Barcelona

30-11-2021 17:10

La patronal AVC confia que la tendència a l'alça es mantingui durant el Nadal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El sector vinícola català ha recuperat les seves vendes en els últims mesos i registra un creixement del 20%, segons ha informat l'Associació Vinícola Catalana (AVC) en un comunicat aquest dimarts. La patronal del sector preveu que la tendència a l'alça es mantingui durant la campanya de Nadal i permeti situar-se "a nivells similars als que es van registrar abans de la covid-19". Tot i això, l'AVC avisa que l'economia vitivinícola es veu "amenaçada" per les dificultats de proveïment de vidre, càpsules o cartró, l'increment dels preus dels subministres elèctric i energètic, o per les complicacions del comerç internacional derivades del coll d'ampolla al transport marítim i terrestre.

En aquest sentit, l'AVC diu que la crisi de subministraments i preus afecta tota la cadena de producció, inclòs el sector del vi, provocant "un important increment de costos".

"Esperem que aquesta situació es recondueixi", afirma l'AVC, que diu que si hi ha una bona campanya de Nadal es podrà encara "amb optimisme" el 2022.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.