Vegueria del Penedès

CRISI A LA INDÚSTRIA

Inversió i modernització perquè: el Penedès no es tanca!


Penedès en comú Vilanova i la Geltrú

02-12-2021 18:00

El Penedès necessita atenció per part del govern de la Generalitat i del govern de l'Estat en forma d'inversió pública

Inversió i modernització perquè: el Penedès no es tanca!. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Primer de tot, volem enviar tota la força, l'energia i la màxima solidaritat a les més de 400 famílies que viuen amb preocupació i neguit l'anunci del tancament de la fàbrica Mahle: "La gent comuna estem amb vosaltres, ho batallarem. EL PENEDÈS NO ES TANCA".
Sí, 'EL PENEDÈS NO ES TANCA' és el lema que durant els darrers dos anys estem cridant arreu del Penedès sota el lideratge dels Comuns. Aquest dissabte, a la plaça de la Vila, de Vilanova i la Geltrú també el cridarem, acompanyant a les treballadores i treballadors de MAHLE.

La pandèmia ha castigat la indústria del Penedès amb contundència i des del territori i acompanyats pel grup parlamentari, amb la seva presidenta, Jèssica Albiach i els diputats territorials, Yolanda López i Jordi Jordan, al capdavant, hem fet costat a les treballadores i treballadors de Saint Gobain, de Robert Bosch, d'Alfisa, de Calsonic, d'Idiada i, ara, de Mahle, reclamant que cal actuar ja i sense demora davant la deslocalització industrial sense precedents que viu la indústria penedesenca, especialment en el sector dels components d'automoció. I que afecta dos mil llocs de treball directes i indirectes, davant l'absentisme del govern de la Generalitat durant els últims deu anys. Tot plegat requereix solucions i mesures immediates.

Les Comuns del Penedès batallarem per a la INVERSIÓ, la MODERNITZACIÓ i la TRANSFORMACIÓ SOSTENIBLE de la indústria i de l'activitat productiva al Penedès, mitjançant un PLA ACORDAT I GOVERNAT DES DEL TERRITORI. I ho escrivim en majúscules i negreta, per a remarcar i reclamar al govern de la Generalitat allò que hem demanat – via resolució, a finals de 2020- al Parlament i que va ser aprovat per unanimitat.

De la mateixa manera, per afrontar els reptes que té la nostra pagesia i els productors i elaboradors de vi i cava davant els efectes de la pandèmia i de la política especulativa dels oligopolis amb els preus del raïm, reclamem uns preus justos per a la pagesia i la presència dels principals sindicats CCOO i UGT en la Mesa del Vi i el Cava per tal que la veu dels treballadors del sector sigui escoltada i poder trobar plegades solucions.

El Penedès necessita atenció per part del govern de la Generalitat i del govern de l'Estat en forma d'inversió pública. Una inversió que durant els darrers deu anys s'ha situat per sota del percentatge de població. Exactament el 50% per sota!

Aquesta Inversió pública ha de permetre revertir l'impacte de la crisi industrial i vitivinícola. Ha de permetre afrontar els problemes de mobilitat sostenible dins del Penedès i amb la resta del país, de la manca d'habitatge digne i assequible, dels dèficits del sistema sanitari públic i de la salut pública; de l'educació en tot els seus àmbits. I ha de permetre afrontar una veritable transició energètica a escala local i comarcal.

La veritat, però, és que els pressupostos que el govern de la Generalitat ha presentat pel 2022 requereixen un canvi pel que fa al Penedès en general, i algunes comarques en particular, perquè seguim al vagó de cua d'inversió pública, amb la negociació pressupostària pretenem canviar-ho.

També és urgent el desplegament de la vegueria del Penedès i dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya al Penedès, i esperem que sigui una realitat al llarg d'aquesta legislatura.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.