Vegueria del Penedès

NADAL 2021

L'associació de Pessebrisme de Ribes presenta dotze diorames, dos d'ells fets pels alumnes de l'escola


Redacció Sant Pere de Ribes

14-12-2021 13:01

Tot i que la majoria d’obres estan realitzades amb la tècnica ribetana del negatiu, també se n’hi podran veure fetes amb la tècnica italiana amb poliestirè extrudit i fins i tot un amb figures del mítics cliks de Play Mobil

L'associació de Pessebrisme de Ribes presenta dotze diorames, dos d'ells fets pels alumnes de l'escola. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest divendres 17 de desembre a les 19’30 obrirà les portes la 42a Exposició Col·lectiva de Pessebres Artístics en la que es presentaran dotze diorames elaborats amb diverses tècniques i que mostren la diversitat artística de la secció de pessebrisme de l’entitat Els Xulius. En aquest sentit, tot i que la majoria d’obres estan realitzades amb la tècnica ribetana del negatiu, també se n’hi podran veure fetes amb la tècnica italiana amb poliestirè extrudit i fins i tot un amb figures del mítics cliks de Play Mobil.

Per altra banda, destaca la feina feta pels nens i nenes que, des del mes d’octubre, han estat treballant cada divendres per presentar dos diorames. Aquesta activitat està permetent transferir la tècnica ribetana a les futures generacions de pessebristes amb l’objectiu de fer-ne crèixer el nombre d’aficionats. A més, a l’exposició que es podrà visitar fins el proper 9 de gener, s’hi podrà veure un monumental pessebre tradicional fet amb borra (el que a la resta de Catalunya és la molsa) i altres elements naturals que han elaborat els nens i menes de l’esplai juntament amb l’Associació de Pessebrisme. Una altra manera de transmetre aquesta tradició nadalenca als més joves.

L’horari de visita de l’exposició és:

● dissabtes i vigílies de 6 a 8 de la tarda.

● diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda.

Pel que fa als concursos nadalencs de pessebres tradicionals i de postals nadalenques es pretén tornar a la normalitat després que la passada edició el Jurat va haver de valorar-los a través de fotos a causa de les mesures de prevenció de la Covid. Aquest any, doncs, el Jurat passarà a veure les produccions a casa de les persones que s’hagin inscrit a través del formulari en línia que es troba al web i a les xarxes socials dels Xulius i de l’Associació de Pessebristes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.