Vegueria del Penedès

ALERTA SANITÀRIA

Aragonès preveu un gener "complicat" però confirma que les escoles obriran després de Reis


ACN Barcelona

24-12-2021 16:44

El president confia que l'increment de casos a l'inici del 2022 no col·lapsi el sistema sanitari

El president del Govern, Pere Aragonès, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio des d'una escola de Santa Coloma de Gramenet. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, preveu un gener "complicat" per la covid-19. Tot i això, en una entrevista d'aquest divendres a Catalunya Ràdio, el cap del Govern s'ha mostrat confiat que l'increment de casos "no col·lapsi" el sistema sanitari. Encara sobre la situació sanitària, Aragonès ha confirmat que les escoles obriran després de Reis: "No hi ha cap indicador que digui que no hagi de ser així. No està damunt la taula". El president, que ha fet l'entrevista a distància, des d'una escola de Primària de Santa Coloma de Gramenet, també ha augurat que altres territoris d'Espanya acabaran prenent "els pròxims dies" les mateixes mesures que s'apliquen a Catalunya des d'aquesta matinada.

Aragonès: "L'independentisme hauria de valorar molt millor l'oportunitat d'asseure l'Estat a la taula de diàleg"

"L'independentisme hauria de valorar molt millor l'oportunitat d'asseure l'Estat a la taula de diàleg". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, setmanes abans que s'hagi de tornar a reunir l'espai de negociació entre el Govern i la Moncloa -previst per al gener. Aragonès ha subratllat que, com "mes força" tingui l'executiu a la taula, "més ràpid" s'assolirà l'objectiu del referèndum. D'altra banda, Aragonès ha explicat que emetrà el discurs institucional per Sant Esteve des de l'escola Rosselló Pòrcel, de Santa Coloma de Gramenet, un dels primers centres en què es va aplicar la immersió lingüística.

Sobre la implicació i participació de Junts a la taula de diàleg amb l'Estat, Aragonès ha insistit que "les portes segueixen obertes". Així, el president manté que el soci d'ERC al Govern hi serà "benvingut", si bé ha insistit que la delegació l'han de formar només membres de l'executiu. Aragonès ha tornat a insistir en "avançar cap a un referèndum d'autodeterminació reconegut".

Pel que fa al discurs institucional, per primera vegada el president de la Generalitat emetrà per Sant Esteve i no el 30 de desembre. Aragonès l'oferirà des de l'escola Rosselló Pòrcel, un centre públic d’infantil i primària que va ser dels primers de Catalunya en què es va aplicar la immersió lingüística. Va ser des dels seus inicis, el curs 1983-84, a petició dels pares i mares de l'alumnat.

Precisament sobre la situació del català a les aules, Aragonès ha asseverat que la seva "obligació" passa per defensar la "honorabilitat" dels i les mestres del país davant els "atacs i mentides" de Pablo Casado, en referència a les acusacions del líder del PP sobre l'alumnat castellanoparlant: "Hem d'allunyar els conflictes polítics de les escoles", ha insistit.

En aquesta línia, Aragonès ha remarcat que "el problema de les escoles no ha estat mai el problema lingüístic".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.