Vegueria del Penedès

EXPEDIENTS

Sant Sadurní exigirà a entitats financeres i grans tenidors el compliment de la funció social en matèria d'habitatge


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

14-03-2022 14:32

L'administració local podrà obrir expedient per tal d'imposar sancions i, en darrer terme, fins i tot reclamar l'expropiació forçosa si no s'atén el deure de conservació i rehabilitació de l'immoble

Sant Sadurní exigirà a entitats financeres i grans tenidors el compliment de la funció social en matèria d'habitatge. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Sant Sadurní instarà a les entitats financeres i grans tenidors a que compleixin amb el seu deure de conservació i rehabilitació dels habitatges, els introdueixin al mercat immobiliari quan se superin els dos anys sense fer-ne ús i atenguin a la funció social del dret constitucional a l’habitatge.

En aquest sentit ja s’han dut a terme les gestions i tràmits administratius per tal de impulsar un programa d’inspecció d’aquells habitatges del municipi que es troben en una situació anòmala, ja sigui perquè es mantenen permanentment desocupats, o bé perquè el propietari fa una deixadesa de les seves obligacions. L’Ajuntament, a través del ple municipal, va iniciar la tramitació per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya l’exercici de les competències municipals en l’àmbit de l’Habitatge.

Aquesta és la via que ofereix la legislació a les administracions locals i que s’està aplicant per tal d’avaluar la presumpta situació d’ocupació irregular i mal ús de diversos habitatges d’un immoble del carrer Sant Pere. Darrerament s’han generat alguns problemes de convivència veïnal i, a més, es compromet l’interès general en un municipi que presenta una alta demanda residencial i té condició de mercat d’habitatge tens, amb preus força elevats.

Una vegada es confirmi aquesta situació, es requerirà a l’entitat financera propietària que exerceixi les seves obligacions per un correcte manteniment de l’edifici, faciliti la venda o el lloguer dels habitatges o, en darrer terme, doni a l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, la possibilitat d’incorporar aquests pisos a la borsa de lloguer social.

En cas d’incompliment, l’Ajuntament podrà obrir expedient per tal d’imposar sancions i, en darrer terme, fins i tot reclamar l’expropiació forçosa si no atén el deure de conservació i rehabilitació.

La nova llei 1/2022 per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i que ha entrat en vigor aquesta mateixa setmana, millora la regulació en els casos d’incompliment de la funció social de la propietat de l’habitatge i introdueix millores per agilitar la sol·licitud i la gestió dels lloguers socials obligatoris.

Cal recordar també que les ordenances fiscals, aplicant la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, contemplen un recàrrec del 50% de la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en aquells habitatges dús residencial que es trobin permanentment desocupats.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.