Vegueria del Penedès

SIMULADOR D'EMPRESES

El SEFED estrena aquest curs noves instal·lacions a la masia de Can Puig de Ribes


Redacció Sant Pere de Ribes

21-03-2022 13:24

El director-gerent de la Fundació INFORM, Miquel-Muç Vall, ha recordat que el programa fa 35 anys que es troba en marxa i que des de la fundació gestionen “més de 300 empreses simulades a tot l’estat espanyol”

El SEFED estrena aquest curs noves instal·lacions a la masia de Can Puig de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de Sant Pere de Ribes ha tornat al seu espai original, després de la reforma d’adequació de les instal·lacions a la Masia Can Puig, i ha iniciat el nou curs amb una trentena d’alumnes. El passat divendres 18 de març es van inaugurar les noves dependències que han permès el seu trasllat des de l’Aulari Blanc de les Roquetes, on romania instal·lat durant els darrers quatre cursos.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor de formació professional, Josep Mª Llopart; la presidenta i el vocal  del patronat INFORM, Blanca Padrós i Juan Carlos Moreno; el director-gerent de la Fundació INFORM, Miquel-Muç Vall; la coordinadora del SEFED Sant Pere de Ribes, Yolanda Márquez; altres regidors i regidores del consistori i personal tècnic del SOC de l’Ajuntament i de l’empresa constructora.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, va celebrar que el nou espai s’hagi pogut recuperar i adaptar funcionalment, doncs es tracta d’un entorn on es troben “moltes persones que busquen una segona oportunitat en el món laboral o que gràcies a aquest programa aconsegueixen una qualificació professional”. En aquest sentit, el govern local ha manifestat que aposta per la formació professional i que a més de demanar més cicles formatius al municipi voldria crear un centre integral on es pugui portar a terme formació professional i ocupacional en un mateix espai. “Les millores dels equipaments que donen serveis a les persones, com el que ens ocupa avui de caràcter formatiu, no es poden quedar enrere”, ha comentat l’alcaldessa.

El director-gerent de la Fundació INFORM, Miquel-Muç Vall, ha recordat que el programa fa 35 anys que es troba en marxa i que des de la fundació gestionen “més de 300 empreses simulades a tot l’estat espanyol”, tot aportant “una metodologia diferent de treball que es basa en la pràctica i la simulació d’empreses en l’àmbit administratiu”.

La formació professional i d’oficis és una via d’inserció al món laboral i de desenvolupament de les capacitats de les persones en recerca de feina, així com d’enriquiment de coneixements i millora de les competències tècniques i professionals. Per aquest motiu, i seguint l’exemple d’èxit del programa SEFED amb un alt índex d’inserció laboral que ronda el 75-80%, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes treballa en projectes que permetin ajudar a persones en l’àmbit professional i de formació i en la cerca de noves oportunitats.

Millora d’accessibilitat de l’equipament i d’adequació

La rehabilitació duta a terme a la Masia de Can Puig de Ribes, ha consistit en la reforma interior de la part de l’edifici de Can Puig per tal d’instal·lar les dependències del SEFED amb el disseny d’un espai adaptat a les noves funcions. Amb aquesta actuació, s’ha aconseguit millorar l’accessibilitat de l’equipament, eliminant les barreres arquitectòniques i adequant-lo al seu entorn i a les persones usuàries. El projecte, valorat en 345.000€, ha inclòs el canvi d’ubicació de la porta d’accés a l’edifici, aprofitant la renovació del pati. S’han superat els desnivells existents en les antigues instal·lacions i s’ha modernitzat l’espai, mantenint, però, les singularitats de l’antiga masia, ‘’un espai que s’ha recuperat en aquesta bellesa que mostra la seva antiguitat, explicava l’alcaldessa, Abigail Garrido.

Les obres van començar en 2019, finalitzant l’any 2020. A l’any següent, es va fer el trasllat al nou centre per posar en marxa el nou curs 2022 en un espai totalment habilitat i amb les condicions adequades per acollir la seva activitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.