PUBLICITAT
FIRES I FESTES
PUBLICITAT
El proper dissabte 27 de juny, Cunit acollirà la III Xarel·lada al Penedès Marítim. Una activitat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cunit, des de la regidoria de Turisme i Patrimoni, i per la reconeguda sommelier Carme García Cazorla vinculada a Cunit, i que compta amb la col·laboració de la Denominació l’Origen Penedès, dels restaurants del municipi L’Arrosseria, la Pizzeria Restaurant Mistral, Ronsito Gastrobar, Bar Travesas i Casa Carmiña de Castañeira. A més, la Festa compta amb 10 cellers elaboradors de la varietat Xarel·lo, com són Mas Candí, Finca Viladellops, Castellroig, Vilarnau, Agustí Torelló, Jané Ventura, Sicus, Clot de les Soleres, Partida Creus i Avgvstvs Forvm (5 més que l’edició de 2014).
La III Xarel·lada es durà a terme a la vora del mar de forma estratègica amb l’objectiu de promocionar i difondre el vi com a producte autòcton de la regió alhora que es dinamitza el litoral del nostre municipi amb una atractiva activitat. L’emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.
Amb aquesta activitat es continua apostant per a consolidar la marca PENEDÈS MARÍTIM, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Aquest es defineix al llarg de la seva història, tradicions i que es materialitza en un paisatge peculiar i una identitat ben definida, aprofitant també la Denominació d’Origen Penedès.
Les activitats d’aquesta II Festa del Xarel·lo començaran amb la Conferència - col·loqui ‘La història del Xarel·lo’, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament a partir de les 10.30h, a càrrec de Dani López.
Dani López és llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Arqueòleg professional especialitzat en estudis paleocarpològics dintre de la disciplina de l’arqueobotànica. Des del 2005 ve participant com a codirector en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s’han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya.
En acabar, sobre les 12.00h, es farà una sortida en bus per a conèixer les vinyes de Cunit que produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo i el jaciment iber del Fondo del Roig.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT