DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

FIRES I FESTES

III Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú


El menú degustació retrà homenatge a les quatre arts pesqueres que es practiquen a Vilanova i la Geltrú

Informació de l'acte

El pròxim dijous 18 de maig La Daurada Beach Club acollirà la tercera edició de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. Aquest acte, organitzat pel Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, també compta amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors; el Celler de Viticultors, el Mercat del Centre, Temps de Vi, l'Estació Nàutica Vilanova, La Daurada Beach Club, Gin MG, Cafès Vilanova – Patates Piqué, Diari de Vilanova, Eix Diari, Forn San Onofre, i Monverd.

TIQUETS A LA VENDA

La venda de tiquets ja està oberta i aquests es poden adquirir al TOC, la botiga, al carrer de Sant Sebastià 11, de dimarts a dissabte de les 10 a les 13.30 h i de les 17.30 a les 20.30 h. El preu del tiquet és de 35 euros per persona i la forma de pagament serà en efectiu o per transferència bancària. L'organització preveu un número superior als 200 comensals per a aquesta edició.

MENÚ DEGUSTACIÓ

El menú degustació que planteja aquesta tercera edició de la Nit de la Gastronomia neix de la proposta de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú de retre homenatge a les quatre arts pesqueres que es fan servir a la ciutat: arrossegament, llum, arts menors i palangre. La Confraria, per tal de donar a conèixer alguns peixos desconeguts, o no prou apreciats, proposà la bròtola, el pop blanc i la gamba blanca en arrossegament; la sardina, el sorell i el seitó en l'art del llum; la sípia en les arts menors; i finalment la moixina o l'emperador, en el palangre.

A partir d'aquesta premissa, el Gremi d'Hostaleria de la ciutat es va posar en contacte amb els seus agremiats, i el restaurants van ser lliures d'escollir el peix i de proposar el plat. D'aquesta manera el menú de la nit estarà format per les idees de set restaurants i una pastisseria.

Finalment, i encara per definir l'ordre de presentació, el menú degustació estarà format per la Coca d'all cremat de bròtola amb cruixent de gamba blanca, tomàquet sec i perfum d'alfàbrega, del restaurant Really?; pel Canaló de moixina, gamba blanca de Vilanova i crema de pèsols de temporada, del restaurant de La Daurada Beach Club; les Croquetes casolanes de sèpia, de La Cava; el Rillete d'emperador i encurtits amb pa de gambes y olives de kalamata, del restaurant Stirling; l'All cremat de seitons, de La cuina del Petit; les Sardines en escabetx de cava amb mousse d'albergínia fumada, del restaurant 6qu; el pop blanc amb melmelada de ceba i tomacó confitat, del restaurant El Dinou Can Cabanyes; i les Llunes de Vilanova (amb sorpresa), de la Pastisseria Abraham.

Al llarg de la nit es servirà el xarel·lo St Joannes 2014, la garnatxa de Viladellops, i el cava Jaume Serra Brut Vintage.

El sopar però s'obrirà a partir de les 20 h a La Daurada Beach Club amb un còctel de benvinguda elaborat per GIN MG. També hi haurà olives, gambes i patates fregides de Patates Piqué. Un cop acabat el sopar, GIN MG també oferirà la possibilitat d'acabar la vetllada amb un gin tònic premium.

Com ja es tradicional, la Nit de la Gastronomia també servirà per homenatjar a persones que per la seva trajectòria professional o vital han estat treballant per la gastronomia de la ciutat. 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

Vilafranca del Penedès | 21-12-2025

Cant de la Sibil·la a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | 21-12-2025

Ignacio Ramal amb la Camerata Penedès. Concert de Nadal

Vilafranca del Penedès | 21-12-2025

Projecció de la pel·lícula MOLT LLUNY

Avinyonet del Penedès | 21-12-2025 fins 04-01-2026

Pessebre Vivent Parlat de Les Gunyoles

Sant Pere de Ribes | 21-12-2025

Els versos fan Nadal

Canyelles | 20-12-2025 fins 21-12-2025

19è Pessebre Vivent

La Llacuna | 20-12-2025 fins 27-12-2025

Pessebre Vivent La Llacuna

Vilanova i la Geltrú | 20-12-2025 fins 31-01-2026

Els poblats ferroviaris, la vida al voltant del tren

Sitges | 20-12-2025 fins 18-01-2026

Vent de fora

Sant Pere de Ribes | 18-12-2025 fins 30-01-2026

Ser Dona Migrant

Vilafranca del Penedès | 17-12-2025 fins 21-12-2025

361a Fira del Gall

Barcelona | 16-12-2025 fins 02-01-2026

Diciembre contemporáneo

Sitges | 15-12-2025 fins 03-01-2026

Un poema per Nadal

El Vendrell | 12-12-2025 fins 31-01-2026

La ceramista Raquel Navarro presenta “Sinergies”

Vilafranca del Penedès | 06-12-2025 fins 11-01-2026

Exposició de Pessebres

Santa Margarida i els Monjos | 05-12-2025 fins 28-12-2025

Corretions

Vilanova i la Geltrú | 04-12-2025 fins 31-01-2026

Visites inesperades

Vilafranca del Penedès | 22-11-2025 fins 02-01-2026

GLOPS Biennal d’Art Jove

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2025 fins 30-12-2025

Els anys 70
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.