FIRES I FESTES
PUBLICITAT
El Gall del Penedès, reconegut amb la IGP des de l'any passat, és el protagonista. Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran al Parc de Sant Julià, on es podran tastar productes KM0 d'altíssima qualitat. Com a novetat, s'ha reubicat l'espai de venda a la Plaça de Venda d'Aviram, amb totes les parades juntes. El servei d'escorxador i plomatge, com sempre, serà gratuït. A la Plaça de l'Exposició d'Aviram se situarà una altra de les novetats: la Mostra de races de gallina autòctones de Catalunya, amb més de 150m2 d'exposició.
Pel que fa a la Mostra Gastronòmica, es podran tastar fins a 21 receptes d'aviram, vuit d'elles de Gall del Penedès, proposades per set restaurants destacats del territori. També es podran tastar vins de la DO Penedès al Superceller (plaça del Vi). Com a novetat, dissabte a les 18.30h, hi tindrà lloc l'acte “Formatges, vins i estrelles”, amb la participació del cantant Salva Racero (ex-cantant de Lax'n'busto).
El visitant podrà gaudir també de la Fira d'Artesania i podrà participar de l'ampli ventall d'activitats que s'organitzen per a tota la família durant el cap de setmana. Per facilitar la mobilitat dels visitants, el trenet connectarà diferents zones de la Fira, inclosa l'estació de tren.
D'altra banda, diumenge 17, el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica rebran més de 10 bèsties vingudes des de diferents punts de Catalunya. El mateix diumenge, la Fira del Gall se solidaritza amb La Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses, amb l'espai “Quiquiriquic”, una zona de conta-contes per a famílies i infants.
La periodista Ruth Troyano inaugurarà la Fira
El pregó serà dimecres 13 de desembre a les 20h al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilafranca. Ruth Troyano, encarregada de inaugurar la Fira, és periodista i sommelier, assessora de cellers, establiments hotelers i de restauració, i col·laboradora de l'emissora RAC 1 i del diari ARA.
Més enllà de la Fira del Gall, a Vilafranca s'han organitzat moltes altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic. Destaca el paquet turístic “Quin Guirigall!” que inclou l'entrada a la Mostra Gastronòmica i al Superceller, una nit d'allotjament amb esmorzar per a dues persones a Vilafranca, la visita a un celler amb un maridatge de vins i formatges, i la visita a Vinseum.
Vilafranca del Penedès | 26-04-2024 fins 02-06-2024
Vilanova i la Geltrú | 17-04-2024 fins 30-04-2024
Vilafranca del Penedès | 01-03-2024 fins 02-03-2025
PUBLICITAT