Vegueria del Penedès

PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT

De nou, el carril bici de Francesc Macià sense diàleg


Iolanda Sánchez Vilanova i la Geltrú

06-05-2022 20:09

L'actuació del govern és del tot incongruent i contradictòria en allò que pretén realment, pacificar la ciutat

De nou, el carril bici de Francesc Macià sense diàleg. Google Maps

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fa unes setmanes comentava a l'article, "Les tertúlies del Bar del Mercat" que "passar pel mercat de forma freqüent és una eina indiscutible per saber què es cou a la teva ciutat" i que seria molt convenient per saber com estan els ànims de la ciutadania “que tota persona amb dedicació a la política municipal hauria d'avenir-se a practicar".

Doncs ja tornem a ser-hi.  Divendres passat es tornava embolicar amb l’anunci de les obres, del nou carril bici de l'avinguda de Francesc Macià, que anirà de l'avinguda Josep Coroleu a la Rambla Arnau, que elimina totes les places d'aparcament i que  passa a un  tram d'un sol sentit de circulació. Com ja ens tenen acostumades, el govern ha fet primer l'anunci sense haver-ne parlat abans amb el veïnatge i els comerciants que no han trigat gens en posar el crit al cel.

Dissabte al matí, la tertúlia a plaça estava servida i ben encesa.  Tothom coincidia en el cansament i fatiga sobre el tema, “sense  encomanar-se a ningú i tirant pel dret, amb dos...” i instantàniament s’adherien a la causa dels veïns i dels comerços de la zona. Dilluns, tenen convocada una manifestació per a demanar senzillament: aturar l'inici d'obres i 'una taula de diàleg' amb el govern per a trobar un consens.

Veiem que aquest govern, que se les prometia de dialogant, democràtic i participatiu  -cito literalment el text del pla de mandat en l'eix titola 'implicació ciutadana': "Promourem la participació ciutadana a partir d'activar els diferents mecanismes tant presencials com digitals, previstos en el Reglament de Participació: consultes, audiències, assemblees... Treballarem per fer que la transparència i la informació pública siguin elements clau de la gestió municipal i ho farem de manera fàcil, propera i entenedora"- s'oblida amb molta facilitat de complir allò al que s'havia compromès.

L'actuació del govern és del tot incongruent i contradictòria en allò que pretén realment, pacificar la ciutat.  Sense entrar en valorar concretament si les actuacions realitzades a la Ronda Ibèrica, al Passeig Marítim, a la Rambla Samà i, ara Francesc Macià, han servit o serviran eficaçment a aquest objectiu - hem comprovat que als carrers del centre el trànsit s'ha incrementat- el govern,  lluny de tranquil·litzar i acompanyar a la ciutadania en el canvi de model, s’ha dedicat a enervar-la  i a fer-la  pendolar cap a posicions de rebuig de tot allò que soni a mesures i actuacions 'verdes'. Això mateixa passava fa uns mesos amb l'intent d'imposició per la brava, sense informació ni diàleg, de la licitació de la recollida de residus  'porta a porta'.

Ja son massa les vegades que això es repeteix en aquest mandat a la ciutat. Aquest tarannà i manera d'actuar del govern s'hauria de penalitzar i algú hauria d'assumir-ne la responsabilitat, perquè mai és bo, vingui d'on vingui, governar des de la imposició, fa un mal servei i és perillós per avançar en les fites democràtiques.

Iolanda Sánchez
Exregidora de l'ajuntament de Vilanova i membre de Vilanova en Comú

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.