Vegueria del Penedès

Musicoteràpia per a les persones grans


Atencionmayores.org / AMIC Vilanova i la Geltrú

12-05-2021 17:36

Escoltar música augmenta els nivells de serotonina, el neurotransmissor encarregat de regular l'estat d'ànim i el somni i que inhibeix emocions com la ira

AMIC . Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La música en les persones grans ajuda a alliberar tot un torrent de memòries. És una de les raons per les quals la musicoteràpia és un tractament molt eficaç en persones grans amb determinades malalties o trastorns. Actualment s'utilitzen tècniques de musicoteràpia neurológica en el tractament de pacients amb diferents malalties: Parkinson, Huntington, Alzheimer, autisme, traumatisme cerebral, apoplexia, etc.

En les persones amb Parkinson, el treball amb patrons rítmics regulars i constants millora les funcions motores, ja que el ritme actua com a estabilitzador extern que fa que el cervell controli el moviment.

En les persones grans amb demència, la musicoteràpia millora la qualitat de vida de les persones que la sofreixen:

 

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.