Vegueria del Penedès

INSTALACIONS ESPORTIVES

ERC proposa la millora de les instal·lacions del pavelló d'hoquei i l'ampliació dels vestidors


ERC Vilafranca Vilafranca del Penedès

03-06-2022 13:14

Els republicans proposen que l'Ajuntament faci un esforç per consolidar el Patí Vilafranca a la màxima categoria de l'hoquei com a estratègia per consolidar la marca Vilafranca en l'àmbit esportiu

Roda de premsa d'ERC Vilafranca al Pavelló d'hoquei. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca compta amb una extensa pràctica esportiva que combina moltes disciplines diferents, i és un dels valors de la ciutat. Des de dissabte a més, torna a comptar amb un equip a la màxima categoria esportiva estatal del seu esport. El Patí Vilafranca ha aconseguit l'ascens a l'OK Lliga i jugarà la propera temporada la màxima competició d'hoquei.

Davant d'aquest èxit esportiu i per la ciutat des d'Esquerra Republicana es considera que toca “fer un pas endavant” i garantir que les instal·lacions reuneixen les condicions necessàries per un equip de la màxima categoria. Pel portaveu republicà, Pere Sàbat “ara cal donar tot el suport al Patí per poder-se consolidar a l'OK Lliga, ja que és una manera de reforçar la ciutat i la seva promoció arreu del país”. Per fer-ho els republicans demanen que s'actuï en dues línies: la millora de les instal·lacions i l'aposta de la ciutat reforçant l'àmbit financer. 

Millores a la pista

Per ERC un els àmbits que cal millorar és les graderies que cal que siguin adaptades i accessibles per a tothom, la millora de la coberta per tal que protegeixi tant del fred com de la calor així com la millora del sistema de calefacció. Aquestes millores, bàsiques, han de permetre que Vilafranca doni una bona imatge a l'hora de jugar la competició i rebre els equips més potents d'Europa, així com garantir que la pràctica esportiva al Pavelló es fa correctament.

En aquest sentit des d'Esquerra, i en base al pla d'equipaments esportius que van presentar al 2019, es proposa la instal·lació d'una caldera de biomassa per poder generar l'energia necessària per a la zona esportiva. D'aquesta manera es duria a terme un estalvi en la factura elèctrica i s'avançaria en la transició energètica de la ciutat.

Una altra de les accions que els republicans creuen necessaris per tirar endavant aquesta modernització i posada a punt de la zona esportiva i la poliesportiva, és la instal·lació d’una cabina per a mitjans de comunicació. Un espai que permetria fer la tasca informativa d’una manera millor tant pels periodistes locals com els que cobreixen la informació dels rivals vilafranquins.

Vestidors al pavelló d’hoquei

Un dels punts que els republicans consideren claus és l’ampliació dels vestidors del Pavelló d’hoquei. Pere Sàbat va explicar que aquesta mesura per ERC respon a l’evidència que “amb l’actual activitat del pavelló les instal·lacions s’ha quedat petites” i per tant, consideren, que cal apostar per ampliar-les i permetre que l’hoquei a Vilafranca “creixi”. Cal a més, adaptar els vestidors fent-los “dignes” pels jugadors, tant del primer equip i els rivals, com també per la base. Per ERC és una aposta per consolidar un esport arrelat a la vila i que des de l’Ajuntament “el que cal és ajudar, no tallar les ales”.

Més patrocinis

D'altra banda els republicans consideren necessari que l'Ajuntament s'impliqui també més en l'àmbit econòmic. Des d'ERC són conscients que mantenir un equip a OK Lliga de forma continuada requereix d'un pressupost elevat, i per tant, consideren que l'Ajuntament hauria de tenir una política de suport als equips esportius. “No es tracta, només del conveni que s'acorda any a any, sinó d'accions de suport que l'Ajuntament pugui facilitar” per exemple propiciant acords de patrocini.

Marca Vilafranca

Aquesta aposta per ERC significa situar Vilafranca en l’àmbit esportiu de primer nivell. “Tenim una zona esportiva molt potent, però cal donar-li un nou impuls i aquestes mesures han de reforçar aquest àmbit clau per a la ciutat” apunta Sàbat. L’esport pels republicans és bàsic per la cohesió que genera, per l’estil de vida saludable i per les sinergies que potencia a la ciutat, i per tant, un dels elements centrals d’un projecte de futur per la ciutat. Alhora aquest impuls per l’esport ha d’anar lligat a dos conceptes estratègics: la sostenibilitat, com les calderes de biomassa; i el feministes, amb l’impuls i suport d’equips femenins a tots els clubs de la ciutat. Dos eixos centrals del projecte republicà per a la propera dècada, també en l’esport.

Aquestes mesures no són noves. Esquerra Republicana ja va presentar algunes d’aquestes propostes en el Pla d’Equipaments esportius al 2019, amb l’objectiu de calendaritzar i planificar durant tot el mandat la posada a punt de la zona esportiva i la millora d’aquests equipaments. Malauradament no ha estat una prioritat pel govern actual en els últims anys.

Aquesta aposta per ERC significa situar Vilafranca en l'àmbit esportiu de primer nivell. “Tenim una zona esportiva molt potent, però cal donar-li un nou impuls i aquestes mesures han de reforçar aquest àmbit clau per la ciutat” apunta Sàbat. L'esport pels republicans és bàsic per la cohesió que genera, per l'estil de vida saludable i per les sinergies que potencia a la ciutat, i per tant, és un dels elements centrals d'un projecte de futur de la ciutat. Alhora aquest impuls per l'esport ha d'anar lligat a dos conceptes estratègics: la sostenibilitat, com les calderes de biomassa; i el feminisme, amb l'impuls i suport d'equips femenins a tots els clubs de la ciutat. Dos eixos centrals del projecte republicà per la p

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.