Vegueria del Penedès

DIPUTACIÓ

Vilafranca estudia la viabilitat de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús


Redacció Vilafranca del Penedès

22-06-2022 8:38

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi que avalua la possibilitat de cedir dos solars municipals mitjançant un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un primer projecte pilot al municipi

Vilafranca estudia la viabilitat de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. Diputació de Barcelona

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de viabilitat sobre cooperatives en cessió d’us a Vilafranca del Penedès. El treball, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, avalua la possibilitat de cedir dos solars municipals situats un davant de l’altre mitjançant, un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un primer projecte pilot al municipi.

L’estudi parteix de la disposició per part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès d’alguns solars públics destinats a habitatge de protecció oficial que a dia d’avui no es poden promoure per falta de finançament. Recentment s’ha constituït al municipi la cooperativa d’habitatge en cessió d’ús La Bastida, que s’ha adreçat a l’Ajuntament per explorar vies de col·laboració que permetin impulsar un nou projecte cooperatiu al municipi.

L’estudi analitza diferents propostes per a les dues parcel·les: d’una banda fer dos edificis separats, de l’altra fer un edifici pont. En cadascuna de les propostes s’analitzen tres escenaris possibles: fer un aparcament soterrat de 15 places, no fer aparcament soterrat i no fer aparcament soterrat i afegir un ajut municipal per a la promoció.

L’aportació inicial varia poc més de 12.500 euros en els diversos escenaris, i la diferència determinant es deu als costos de construcció d’aparcament. Les quotes mensuals també serien força superiors en el cas de construir un aparcament en soterrani i se situarien entre els 600 i el 780 euros mensuals en funció de l’escenari.

A títol orientatiu, amb un esforç econòmic màxim de les llars del 30% dels ingressos mensuals destinats al pagament de la quota mensual, les unitats de convivència habitants haurien d'ingressar un mínim de 2.000 euros nets mensuals en la proposta 1  i de  1.800 euros en la proposta 2. Totes dues les quantitats entrarien dins el límit d'ingressos màxims bruts anuals previstos per l'Habitatge amb Protecció Oficial de Règim General. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.