Vegueria del Penedès

CURS 2022/23

Fanoc demana al Govern recuperar la prestació per infants a càrrec que rebien famílies nombroses i monoparentals


ACN Barcelona

08-09-2022 13:08

L’entitat alerta de l’increment de les despeses en l’inici de curs i en extraescolars per poder conciliar

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) ha demanat aquest dijous al Govern que recuperi la prestació universal mensual pels infants a càrrec d’entre 0 i 6 anys que es donava a les famílies nombroses i monoparentals i que es va retallar el 2011 per la crisi. L’entitat alerta de l’increment de les despeses que han tingut les famílies nombroses en l’inici de curs i també durant l’estiu per poder conciliar amb la feina. Segons una enquesta feta per Fanoc entre les més de 12.000 famílies nombroses que la integren, el 46% de les unitats familiars amb tres o més fills en edat escolar van haver de buscar activitats extraescolars per atendre els fills mentre treballaven durant les vacances d’estiu.

L’enquesta també mostra que gairebé el 24% es va reduir la jornada laboral per tenir cura dels fills a l’estiu; el 20,5% ha necessitat ajuda d’avis o altres familiars, i només el 9,4% els ha deixat sols a casa a càrrec dels germans grans.

Segons Raúl Sánchez, director de Fanoc, cada cop hi ha més famílies que avisen que no arriben a final de mes. En aquest sentit, ha augurat un creixement important durant aquest final d’any de les taxes de pobresa infantil entre les famílies nombroses.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.