Vegueria del Penedès

TRANSPORT PÚBLIC

ERC celebra que el Govern de la Generalitat compleixi i posi en marxa el bus Vilafranca-Sant Sadurní-UAB aquest curs


ERC Vilafranca Vilafranca del Penedès

08-09-2022 13:39

Els republicans posen en valor la lluita estudiantil duta a terme durant molts anys i el suport territorial de la proposta i esperen que doni resposta a les necessitats dels i les estudiants

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Després de tres anys d'espera el Govern de la Generalitat liderat pel president Aragonès compleix amb la resolució aprovada al Parlament de Catalunya i aquest dilluns 12 de setembre començarà a funcionar el bus que connectarà Vilafranca i Sant Sadurní amb la UAB, un fet que serà clau en la millora de la vida dels i les estudiants.

Des d'Esquerra Republicana es valora molt positivament aquesta mesura, tal com destaca el portaveu i candidat a l'alcaldia Pere Sàbat “es posa fi a tres anys d'incertesa i es dona resposta a una reivindicació històrica del moviment estudiantil a la vila”.

La proposta d'aquest bus va tirar endavant a partir d'una resolució presentada per ERC al Parlament de la mà de la Rut Ribas, diputada republicana, gràcies a la mobilització estudiantil que va recollir més d'un centenar de signatures per reclamar aquesta mesura.

Paral·lelament diversos ajuntaments van aprovar mocions presentades per diferents partits donant suport a la proposta.

Aquesta nova oferta de comunicació entre l’Alt Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona ha de fer possible ampliar les opcions dels estudiants, que fins ara només es podien dur a terme aquest trajecte per dues vies: o amb cotxe privat, o agafant rodalies que significa haver d'enllaçar trens. Aquesta opció té la problemàtica que es tarda més d'una hora de trajecte, això quan no hi ha averies, i que els horaris moltes vegades no quadren, fet que moltes vegades representa que el canvi de tren no va coordinat i cal esperar-se mitja hora a l'estació de Martorell. Una opció per tant que penalitza molt als estudiants.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.