Vegueria del Penedès

PARLAMENT

En Comú Podem reclama l'ampliació de l'Hospital del Vendrell i la compareixença del conseller davant del Consell d'Alcaldes


Redacció El Vendrell

06-10-2022 10:18

El grup parlamentari d'En Comú Podem ha registrat a la Mesa del Parlament, aquest dimecres, una Proposta de Resolució per demanar al govern que garanteixi el finançament

En Comú Podem reclama l'ampliació de l'Hospital del Vendrell i la compareixença del conseller davant del Consell d'Alcaldes. En comú Podem

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El grup parlamentari d'En Comú Podem ha registrat a la Mesa del Parlament, aquest dimecres, una Proposta de Resolució per demanar al govern que garanteixi el finançament, a través dels pressupostos de 2023, de l'ampliació de l'Hospital del Vendrell i per rebutjar la incompareixença del conseller de Salut, Josep M Argimon, davant dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès.

Des del 2008, la ciutadania del Baix Penedès i el personal sanitari han denunciat reiteradament la situació de sobresaturació en els serveis, amb llistes d'espera, el dèficit de personal i d'instal·lacions al centre hospitalari del Vendrell, que dóna cobertura al Baix Penedès, una de les comarques del país amb els majors índexs de creixement demogràfic i que arran la pandèmia de la Covid s'han vist totalment disparats.

Per aquest motiu, des de la comarca i els municipis s'ha anat reclamant i insistint al govern de la Generalitat en l'ampliació de l'Hospital, inaugurat el 2005. Les negociacions amb el govern assenyalaven que a través de les ajudes europees es podria desencallar l'execució de les obres. En aquesta línia, era presentada la proposta d'ampliació de l'hospital de 9.000 m², pressupostada en 40 MEU, per a optar al finançament a través del fons Next Generation.

Finalment i per sorpresa de tothom, el projecte no ha entrat la llista de prioritats que el Departament de Salut ha presentat al Ministeri d'Economia per obtenir les ajudes europees.

Davant aquest greuge, a través del Consell d'Alcaldes, la comarca ha reclamat la interlocució directa amb del Departament de Salut per a trobar una resposta i via de solució, que fins al moment no han aconseguit, i per això, han iniciat accions de protesta davant el centre hospitalari i la mateixa conselleria.

Des d'En Comú Podem donen tot el suport als alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès en la seva petició i entenen el seu malestar arran la incompareixença del Departament Salut i el seu conseller per a donar explicacions. La coalició morada té presència a la comitiva d'alcaldes i alcaldesses a través de la seva representant, l’alcaldessa de Santa Oliva, Virginia Moreno.

El portaveu del grup i membre a la comissió de Salut, David Cid, acompanyat de l'exdiputada per Tarragona i del Vendrell, Yolanda López, ha manifestat,  en el moment de registrar l’entrada de la Proposta de Resolució que presenten a la Mesa el Parlament: "un cop més veiem l'opacitat i la manca de sensibilitat d'aquest govern per resoldre els problemes vitals de la gent, com és l'atenció hospitalària. Desatendre això i plantar al món local i al territori, no és justificable i cal que el conseller rectifiqui i els hi respongui".

En aquesta línia, els acords de la resolució  reclamen que el Parlament de Catalunya rebutgi l'actitud i resposta del conseller de Salut, Josep Maria Argimon per no atendre al Consell d'Alcaldes del Baix Penedès. Així mateix, que el govern, garanteixi de manera immediata la trobada del conseller de Salut amb els alcaldes, el Consell Comarcal del Baix Penedès i la Xarxa Santa Tecla per a donar resposta i explicant els motius perquè el projecte no ha entrat en la llista de prioritats pels Next Generations i quines vies de solució i calendari es plantegen per al finançament de l'ampliació, pressupostada en 40 Meu.  Finalment, reclamen que el govern garantirà la incorporació,en els pressupostos de la Generalitat de 2023, de l’ampliació del centre hospitalari.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.