Vegueria del Penedès

GASTROFEST

Vuit restaurants de Vilanova impulsen una fira gastronòmica al Museu del Ferrocarril


Redacció Vilanova i la Geltrú

07-10-2022 21:14

El Gastrofest se celebrarà del 14 al 16 d'octubre oferint plats tradicionals de cuina marinera

Vuit restaurants de Vilanova impulsen una fira gastronòmica al Museu del Ferrocarril. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Museu del Ferrocarril de Catalunya acollirà el 14, 15 i 16 d'octubre el San Miguel GastroFest. Es tracta d'una fira gastronòmica que oferirà plats tradicionals de cuina marinera i també plats d'autor dels cuiners dels 8 restaurants locals participants.

El Gastrofest tindrà un espai d'activitats, que seran gratuïtes. Durant els tres dies, hi haurà programació musical, maridatges i tast de cerveses, un concurs de tiratge i diferents ShowCookings a l'Aula de Cuina amb xefs de la ciutat i dos convidats com Fran López, xef de Xalar, Villa Retiro i Xerta (amb Estrella Michelin), i Fran Vicente (concursant de Top Chef España).

El regidor de Projecció de Ciutat, Jordi Medina, explica que "es tracta d'una iniciativa per revalidar Vilanova i la Geltrú com a destinació en l'àmbit gastronòmic i que posa en valor els establiments de restauració que tenim a la nostra ciutat". Medina afirma que "aquesta és la primera edició d'aquest esdeveniment que compta amb la participació de diferents entitats, forma part del calendari d'activitats de projecció de ciutat i esperem que pugui consolidar-se en els pròxims anys".

A l'espai de gastronomia es podrà trobar una oferta variada elaborada amb productes de proximitat, fins a setze platets a un preu de 5 €. Les propostes aniran des d'una fideuà clàssica amb sípia, escamarlà, musclo de Vilanova i allioli; un taco de llagostí de Vilanova amb salsa thai; una gamba de Vilanova confitada a baixa temperatura amb saltat de gules al kimchee i llavors de xia; o un espectacular risotto de Calamar de Vilanova.

Els establiments participants són l'Arrosseria Kiko, BBT-2 Restaurant & Cocteleria, El secret de l'Escala - 8 de Tapas, Espai de la Carme, L'Hac, La Senalla, Macot i Sa barra.

El regidor de Promoció de Ciutat creu que "actes com aquest ens ajuden a dinamitzar econòmicament la nostra ciutat i a projectar-la" i destaca el fet que "s'hagi triat el Museu del Ferrocarril per dur-ho a terme".

El Gastrofest està organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, San Miguel Magna i el Gremi d'Hostaleria de Vilanova, amb la producció de l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.