Vegueria del Penedès

FAUNA I FLORA PROTEGIDES

Indignació a Vilanova pel llaurat de la zona d'espècies protegides de la platja de Ribes Roges


Redacció Vilanova i la Geltrú

22-11-2022 9:53

Entitats ecologistes denuncia l'acció municipal com un atac als projectes de renaturalització de l'espai, on nidifiquen diverses espècies autòctones com el corriol camanegre i el bitxac comú

Indignació a Vilanova pel llaurat de la zona d'espècies protegides de la platja de Ribes Roges. Arba Litoral

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Entitats ecologistes i veïnals de Vilanova i la Geltrú han mostrat la seva indignació aquest cap de setmana a les xarxes socials pel llaurat de diverses zones de la platja de Ribes Roges. Acusen l'Ajuntament d'haver dut a terme una acció de neteja molt agressiva i que ha destrossat bona part de la renaturalització de la platja i especialment les zones protegides on nidifiquen diverses espècies autòctones, com ara el corriol camanegra i el bitxac comú. De moment, l'Ajuntament no s'ha pronunciat sobre els fets i només ha publicat un tuit on argumenta que "l'actuació a Ribes Roges estava prevista en el pla de condicionament de platges per fer compatibles l'esbarjo i la protecció del corriol camanegre".

Però la denúncia d'entitats com Arba Litoral i La Foixarda ha aixecat molta indignació a les xarxes socials i l'associació de veïns de Ribes Roges s'ha sumat a les crítiques per la intervenció a la platja i reclamen que es recuperin de forma inmediada els tancats que protegien la zona de nidificació de les aus, que també hivernen a la zona, i de recuperació de la flora autòctona. Des d'Arba Litoral s'alerta que "s'han llaurat dues terceres parts del prat de pradells salins i jonqueres de Ribes Roges".

 

En Javi de #laFoixarda ens explica algunes de les espècies protegides afectades per l'actuació de llaurar els prats de la Platja de Ribes Roges. @ajuntamentvng pic.twitter.com/kHIngZXRG5

— ARBA Litoral (@arba_litoral) November 20, 2022

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.