Vegueria del Penedès

VIOLÈNCIA MASCLISTA

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca estudia personar-se a la causa que investiga la violació comesa per un veí


ACN/ Gemma Sánchez Sant Martí Sarroca

10-01-2023 17:50

Apareixen una quinzena de pintades arreu del poble amenaçant el detingut i donant suport a la víctima

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca estudia personar-se com a acusació a la causa que investiga la violació a una menor comesa per un veí del municipi dissabte passat. L’alcalde Josep Maria Padullés ha assegurat que els serveis jurídics municipals estan analitzant si el consistori pot ser acusació popular o particular davant uns fets que es van cometre en un pis del poble. “Farem tot el possible per a què el responsable de la violació sigui castigat amb tot el pes de la llei”, ha asseverat Paduell aquest dimarts a les portes dels jutjats de Vilafranca, on declara el detingut. Mentrestant, aquest matí han aparegut pintades a una quinzena de parets de Sant Martí amenaçant de mort el detingut i també donant suport a la víctima.

Padullés ha recalcat que el consistori “lamenta profundament” la violació ocorreguda al municipi, i ha fet una condemna “per aquests fets i per tots els feminicidis que hi ha hagut des de principis d’any”. L’alcalde ha apuntat que el detingut viu a Sant Martí “des de fa poc temps”, de manera que ha assegurat que era poc conegut pels veïns del poble, els quals “estan indignats i exaltats”.

Paduell ha atribuït les pintades d’aquest dimarts a aquest estat de nerviosisme. Alguns missatges amenacen de mort el violador, mentre altres expressen suport a la menor: ‘Germana, no estàs sola’. L’alcalde considera “natural” la reacció del veïnat, “perquè es tracta de delictes molt greus que causen sensació d’intranquil·litat en un poble on hi ha 3.300 empadronats”.

A l’espera de veure si el jutge decreta mesures cautelars, com l’entrada provisional a presó, Padullés s’ha mostrat “preocupat” davant la possibilitat que l’arrestat quedi en llibertat pels problemes d’inseguretat ciutadana que se’n podrien derivar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.